Chokorug med skyr

Chokorug med skyr

60+ min
Fryseegnet
Chokorug med skyr er din go-to snack, når du skal have morgenmad på farten eller er sulten om eftermiddagen. Dejen til chokorug er super nem at lave, har kort hævetid og bages i muffinforme, Disse chokorug vendes i grofthakkede hasselnødder, men du kan også bruge mandler eller andre nødder/kerner.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokorug-med-skyr/

Sådan gør du

Bagetid:

30-35 min. ved 175° - traditionel ovn

Chokorug med skyr
  • Rør gæren ud i vandet, tilsæt skyr og derefter resten af ingredienserne.
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske - dejen skal være lidt fugtig.
  • Dyp to spiseskeer i vand og form 12 boller (ca. 1 dl dej), vend dem i hasselnøddekernerne og sæt dem i muffinsforme - gerne i en muffinbageplade.
  • Drys med lidt flagesalt og lad dine chokorug hæve i 30 min.
  • Bag dem midt i ovnen.

Du kan bruge mandler, pecannødder eller kerner som topping.

Chokorug kan fryses. Lad chokorug tø op på køkkenbordet eller varm dem evt. i ovn eller på brødrister.

Energiindhold for hele retten:

12907 kJ / 3085 kcal

Næringsindhold pr. 100g

997 kJ / 238 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,6 g
Protein: 12,2 % 7,2 g
Kulhydrat: 60,8 % 35,7 g
Fedt: 27 % 7,3 g

Ingredienser

Chokorug med skyr
25 g Gær
3 dl Lunkent vand
2 dl Skyr naturel
200 g Rugmel
150 g Hvedemel
3 dl Havregryn
1 dl Knækkede rugkerner
100 g Grofthakket mørk chokolade
6 Dadler i tern
1 tsk Flagesalt
Topping
100 g Grofthakkede hasselnøddekerner
Flagesalt
Skovsyre