Ærtesuppe med den smukkeste grønne farve. Suppen smager fantastisk og er tilberedt med frosne ærter – men du kan sagtens bruge friskbælgede ærter i stedet for. Suppen er smagt til med mynte og sammen med den sprøde parmaskinke er det en super lækker kombination. Ærtesuppen kan serveres året rundt med forskellige slags toppings.
Sådan gør du
Ærtesuppe
Sauter løg i smørret i en stor gryde.
Tilsæt kartofler og grøntsagsboullion og bring suppen i kog. Skru ned til svag varme og lad suppen simre i ca. 15 min.
Tilsæt ærter og mynteblade og kog suppen ved jævn varme i ca. 5 min.
Blend suppen og bring den atter i kog. Tilsæt salt, peber og smag til med citronsaft.
Topping
Læg parmaskinke på en plade med bagepapir og rist skinken i ovnen til det er sprødt. Server suppen med friske ærter, ærteskud og sprød parmaskinke.
Bagetid
Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip
Du kan bruge friske ærter i stedet for frosne ærter.