Cremet ærtesuppe med mynte og ristet parmaskinke

Cremet ærtesuppe med mynte og ristet parmaskinke

35 min
Ærtesuppe med den smukkeste grønne farve. Suppen smager fantastisk og er tilberedt med frosne ærter – men du kan sagtens bruge friskbælgede ærter i stedet for. Suppen er smagt til med mynte og sammen med den sprøde parmaskinke er det en super lækker kombination. Ærtesuppen kan serveres året rundt med forskellige slags toppings.

Sådan gør du

Ærtesuppe
  • Sauter løg i smørret i en stor gryde.
  • Tilsæt kartofler og grøntsagsboullion og bring suppen i kog. Skru ned til svag varme og lad suppen simre i ca. 15 min.
  • Tilsæt ærter og mynteblade og kog suppen ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Blend suppen og bring den atter i kog. Tilsæt salt, peber og smag til med citronsaft.
Topping
  • Læg parmaskinke på en plade med bagepapir og rist skinken i ovnen til det er sprødt. Server suppen med friske ærter, ærteskud og sprød parmaskinke.
Bagetid
  • Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Du kan bruge friske ærter i stedet for frosne ærter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4671 kJ / 1116 kcal

Næringsindhold pr. 100g

184 kJ / 44 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 32 % 3,5 g
Kulhydrat: 38,9 % 4,2 g
Fedt: 29,1 % 1,5 g

Ingredienser

Grofthakkede løg (ca. 225 g)
3
Smør
15 g
Kartofler i mindre stykker
225 g
Grøntsagsbouillon
1¼ liter
Ekstrafine ærter
500 g
Frisk mynte
1 dl
Groft salt
1 tsk
Citron
Saften fra ½
Topping
Parmaskinke
140 g
Friske ærteskud
Friskbælgede ærter