Farseret kalkun og svamperagout
3 timer 10 min
•
Arbejdstid: 1 time 20 min
•
&format=webp)
Farseret kalkun som vi især kender den fra USA. Farsen giver god smag og modvirker at kalkunen bliver tør. Server med svamperagout, kartofler og grønt.
Ingredienser
1
Kalkun (ca. 3⅘ kg)
|
---|
50 g
Lyst brød uden skorpe
|
|
---|---|
2 dl
Mælk
|
|
3
Finthakkede bananskalotteløg
|
|
2
Æg
|
|
3 spsk
Frisk timian
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
700 g
Hakket kalvekød (ca. 12% fedt)
|
1¼ liter
Vand
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Svamperagout
50 g
Smør - delt i 4 portioner
|
|
---|---|
12
Bananskalotteløg i kvarte
|
|
450 g
Champignoner i halve
|
|
225 g
Markchampignoner i halve
|
|
100 g
Østershatte revet i strimler
|
|
75 g
Rensede små shiitakesvampe
|
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Pynt
Hakket bredbladet persille
|
---|
Tilbehør
500 g
Dampede grønne bønner
|
|
---|---|
2½ kg
Faste kartofler
|
Sådan gør du
Farseret kalkun
Svamperagout
Ved serveringen
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
369 kJ / 88 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,9 g |
Protein: | 9,5 g |
Fedt: | 3,3 g |
Kulhydrat: | 5 g |
Relateret video
Sådan parterer du kylling
Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.
