Fedtebrød

35 min
Arbejdstid: 25 min
Fedtebrød

De bedste og nemmeste fedtebrød med romglasur. Den ægte rom får småkagerne til at smage himmelsk. Tricket ved disse fedtebrød er, at man blender kokosmelet, hvilket giver de sprødeste småkager. Er du ikke til ægte rom i glasuren, kan du sagtens bruge romessens, vand eller citronsaft. Prøv vores opskrift på fedtebrød som vi synes, er én af julens bedste og sprødeste småkager.

Ingredienser

125 g Kokosmel
200 g Blødt smør
200 g Hvedemel
125 g Sukker
¼ tsk Hjortetaksalt eller ½ tsk bagepulver
¼ tsk Flagesalt

Romglasur

300 g Flormelis
1 spsk Rom eller romessens
ca. 5 spsk Vand

Sådan gør du

  • Blend kokosmelet fint i en foodprocessor.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kør til dejen samler sig.
  • Vend dejen ud på bordet og del den i to portioner.
  • Form det ene stykke dej til en pølse på ca. 20 cm i længden og del pølsen i to på den lange led.
  • Læg de to stykker dej på et stykke bagepapir med god afstand imellem og rul dem ud til de er ca. ½ cm i tykkelsen - og ca. samme længde som din bageplade på den lange led. Flyt papiret over på en bageplade.
  • Gentag med det andet stykke dej.
  • Bag én plade fedtebrød ad gangen 8-10 minutter ved 175° - traditionel ovn. De skal være gyldne i kanten.

Romglasur

  • Rør imens glasuren sammen og kom den på de nybagte og stadig lune fedtebrød - og skær dem straks i aflange snitter.
  • Lad dem køle af. Opbevar fedtebrødene i en kagedåse.

Det gør fedtebrødene langt sprødere at blende kokosmelet først. Har du ingen foodprocessor, men en minihakker kan du blende kokosmelet i den og så samle dejen i hånden; rør smør og sukker sammen og vend derefter mel, hjortetaksalt, salt og kokosmel i smørblandingen. Har du ingen maskiner til at blende kokosmelet, kan du stadig lave fedtebrødene. Dejen hænger fint sammen, men det færdige resultat vil være mindre sprøde fedtebrød.

Du kan også lave citronfedtebrød - tilsæt 1 tsk revet citronskal til dejen og pynt med citronglasur.

Opbevar kagerne i fryseren så undgår du, at de bliver bløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19811 kJ / 4735 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1901 kJ / 454 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 2,2 % 2,5 g
Kulhydrat: 50,3 % 56,2 g
Fedt: 46,8 % 24 g
Alkohol: 0,7 %
https://www.arla.dk/opskrifter/fedtebrod-med-romglasur/