Fedtebrød
De bedste og nemmeste fedtebrød med romglasur. Den ægte rom får småkagerne til at smage himmelsk. Tricket ved disse fedtebrød er, at man blender kokosmelet, hvilket giver de sprødeste småkager. Er du ikke til ægte rom i glasuren, kan du sagtens bruge romessens, vand eller citronsaft. Prøv vores opskrift på fedtebrød som vi synes, er én af julens bedste og sprødeste småkager.
Ingredienser
125 g
Kokosmel
|
|
---|---|
200 g
Blødt smør
|
|
200 g
Hvedemel
|
|
125 g
Sukker
|
|
¼ tsk
Hjortetaksalt eller ½ tsk bagepulver
|
|
¼ tsk
Flagesalt
|
Romglasur
300 g
Flormelis
|
|
---|---|
1 spsk
Rom eller romessens
|
|
ca. 5 spsk
Vand
|
Sådan gør du
Romglasur
Det gør fedtebrødene langt sprødere at blende kokosmelet først. Har du ingen foodprocessor, men en minihakker kan du blende kokosmelet i den og så samle dejen i hånden; rør smør og sukker sammen og vend derefter mel, hjortetaksalt, salt og kokosmel i smørblandingen. Har du ingen maskiner til at blende kokosmelet, kan du stadig lave fedtebrødene. Dejen hænger fint sammen, men det færdige resultat vil være mindre sprøde fedtebrød.
Du kan også lave citronfedtebrød - tilsæt 1 tsk revet citronskal til dejen og pynt med citronglasur.
Opbevar kagerne i fryseren så undgår du, at de bliver bløde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19811 kJ / 4735 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1901 kJ / 454 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 2,2 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 50,3 % | 56,2 g |
Fedt: | 46,8 % | 24 g |
Alkohol: | 0,7 % |