Fiskefrikadeller med laks

Fiskefrikadeller med laks

30 min
Fryseegnet
Er du klar til at gøre lidt ekstra ud af dine fiskefrikadeller? Så gør som her og rør tern af laks i - det giver god smag og god struktur til fiskefrikadellen. Samtidig er fiskefrikadeller med laks smukke at se på og de smager så lækkert. Spis dem med en god salat, godt rugbrød eller dit yndlingstilbehør.

Sådan gør du

  • Hak torsken groft med en kniv eller i en foodprocessor i ca. 15 sek. Kom den i en skål, tilsæt salt og rør fisken sej.
  • Skær laksen i ca. 1x1 cm tern og hak krydderurterne fint. Tilsæt laksetern, krydderurter og de øvrige ingredienser til fiskefarsen.
  • Rør den godt sammen og lad den hvile i køleskabet i ca. 15 min.
  • Varm en pande op og tilsæt smør og olie.
  • Steg fiskefrikadellerne i ca. 15 min. ved jævn varme - vend dem nogle gange undervejs.

Du kan bruge de krydderurter, du foretrækker, ligesom du kan erstatte ¼ af den hvide fisk med revne gulerødder for en grønnere version. Hvis du ikke har tid til at røre din egen fars, kan du købe den færdige udgave hos din fiskemand og tilsætte laks, krydderurter og citronskal.

Energiindhold for hele retten:

4802 kJ / 1148 kcal

Næringsindhold pr. 100g

759 kJ / 181 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 30 % 13,4 g
Kulhydrat: 11,4 % 5,1 g
Fedt: 58,6 % 12 g
Mere inspiration

Helt klassiske, enkle og meget lækre fiskefrikadeller.

Ingredienser

300 g Torskefilet eller mørksejfilet
1 tsk Groft salt
100 g Fersk laks
½ dl Finthakkede krydderurter fx dild, persille eller estragon
1 dl Mælk
1 Æg
2 spsk Hvedemel
1½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
25 g Smør
1½ spsk Smagsneutral olie