Frugtsalat med ingefær og skyr

Frugtsalat med ingefær og skyr

15 min
Let og enkel frugtsalat med få ingredienser, som imponerer både visuelt og smagsmæssigt. Ingefær udgør sammen med appelsinsaft marinaden i frugtsalaten. Hertil serveres en kølig skyrcreme med kakaonibs og appelsinskal. Forbered gerne din frugtsalat nogle timer før servering, så udvikler smagen sig endnu mere.
https://www.arla.dk/opskrifter/frugtsalat-med-ingefar-og-skyr/

Sådan gør du

Frugtsalat
  • Riv skallen af den ene appelsin (skal bruges i skyrcremen).
  • Skær skal og hinder af begge appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Skær appelsinfileterne i mindre stykker.
  • Rør appelsinsaften med revet ingefær og vend appelsinstykker, kiwi- og æbletern i.
  • Pynt med blåbær, mandler og citronmelisse.
Skyrcreme
  • Vend vaniljeskyr med kakonibs og appelsinskal (hold lidt tilbage til pynt).
  • Pynt og server skyrcremen kold sammen med frugtsalaten.

Hvis du har ingefær i overskud kan du lave en portion ingefærshot og opbevare den på køl til en lækker morgenmad.

Du kan skifte blåbær ud med andre bær eller vindruer.

Energiindhold for hele retten:

2759 kJ / 659 kcal

Næringsindhold pr. 100g

275 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 20,1 % 3,2 g
Kulhydrat: 53,7 % 8,7 g
Fedt: 26,2 % 2 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Frugtsalat
2 Usprøjtede appelsiner
2 tsk Revet frisk ingefær
2 Kiwifrugter i tern
2 Æbler i tern
100 g Blåbær
25 g Grofthakkede mandler
Citronmelisse
Skyrcreme
2 dl Skyr med vanilje
2 spsk Kakaonibs
1 spsk Appelsinskal (usprøjtet)