Grillede grønne asparges

Grillede grønne asparges

30 min
Når de første grønne asparges kommer, er sommeren lige på trapperne. Hele vores omverden er lysegrøn og dagene er for længst blevet længere. De grønne asparges kan om noget få gang i dejlige "summer vibes". Derfor betyder de også noget særligt for os - de er noget specielt. Her serveres de, svøbt i bacon og grillet på panden eller i den fri natur. Som tilbehør er der en dejlig ostecreme, i en mængde så der også er nok til de små kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-gronne-asparges/

Sådan gør du

Ostecreme
  • Mos osten i en skål og rør den sammen med yoghurt og peber.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Smag til.
Grillede grønne asparges
  • Knæk de nederste par centimeter af aspargesene.
  • Pisk olie og sukker sammen. Pensl aspargsene med olien.
  • Sno en baconskive omkrig 3 asparges - gentag med resten.
  • Grill aspargespakkerne på en varm grillpande eller en god tefalpande ved kraftig varme i ca. 1 min på hver side - 3 min. i alt.
  • Server straks sammen med ostecremen.

Du kan også bruge skrællede hvide asparges, men kog dem først i ca. 1 min. inden du svøber dem i bacon og griller på samme måde som de grønne asparges.

Energiindhold for hele retten:

5156 kJ / 1232 kcal

Næringsindhold pr. 100g

627 kJ / 150 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 16,2 % 6 g
Kulhydrat: 5,5 % 2 g
Fedt: 78,3 % 13,3 g
Mere inspiration

Hjemmelavede flutes klæder de grillede grønne asparges

Flutes
60+ min
Flutes
(81)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Ostecreme
100 g Salatost i tern
150 g Græsk yoghurt
Groftkværnet peber
Grillede grønne asparges
24 Grønne asparges (ca. 400 g)
2 spsk Rapsolie
1 tsk Sukker
8 skiver Bacon i skiver