Grillede marinerede spareribs og kartoffelsalat med saftige majskerner
  • Arla
  • Opskrifter
  • Grillede marinerede spareribs og kartoffelsalat med saftige majskerner

Grillede marinerede spareribs og kartoffelsalat med saftige majskerner

1 time
Til en barbecue hører grillstegte spareribs. Vi har lavet dem med tomatmarinade og serverer en saftig kartoffelsalat med friske majs hertil.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-marinerede-spareribs-og-kartoffelsalat-med-saftige-majskerner/

Sådan gør du

Spareribs
  • Kom revelsben og vand i en gryde og bring det i kog.
  • Skum suppen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag benene op af suppen.
Marinade til pensling
  • Blend tomater, løg, chilisauce og salt til marinaden er homogen. Tag 3 spsk marinade fra. Vend de kogte revelsben i resten af marinaden.
Dressing
  • Rør cremefraiche og de 3 spsk marinade sammen i en skål og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen.
Kartoffelsalat
  • Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min.
  • Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af kolberne - gerne så majskernerne hænger sammen i flager.
  • Vend majskernerne sammen med kartofler, tomater, peppadew, olie, salt og peber. Lad kartoffelsalaten trække i mindst 15 min. og smag til.
  • Riv salatbladene i mindre stykker og anret dem lagvis med kartoffelsalaten.
  • Lad en grill blive godt varm. Grill benene 6-8 min. - vend af og til og pensl med den overskydende marinade, mens du griller. Server de grillede spareribs sammen med kartoffel-majssalat og dressingen.

I stedet for at stege de marinerede spareribs på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de samme. Bruger du den almindelige pande kan du stege i lidt varm rapsolie - steg ved kraftig til jævn varme.

Energiindhold for hele retten:

8439 kJ / 2017 kcal

Næringsindhold pr. 100g

212 kJ / 51 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 10,1 % 1,3 g
Kulhydrat: 56,7 % 7,1 g
Fedt: 33,2 % 1,9 g

Ingredienser

Spareribs
12 Revelsben (ca. 1½ kg)
1 liter Vand
2 Laurbærblade
10 Sorte peberkorn
1 tsk Groft salt
Marinade til pensling
½ dåse Hakkede tomater (ca. 200 g)
½ Grofthakket løg (ca. 50 g)
2 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt
Dressing
2 dl Creme fraiche
Kartoffelsalat med saftige majskerner
2 Majskolber (ca. 500 g)
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
500 g Kogte små kartofler
250 g Cherrytomater i halve
100 g Syltet peppadew eller syltede røde peberfrugter i strimler
1 spsk Koldpresset rapsolie
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Skyllede blade af hjertesalat