Grøn omelet med rød salsa

Grøn omelet med rød salsa

30 min
Grøn omelet fyldt med spinat og asparges. Serveret med en smagfuld rød salsa. Velbekomme!
https://www.arla.dk/opskrifter/gron-omelet-med-rod-salsa/

Sådan gør du

Rød salsa
  • Vend tomater, peberfrugter, rødløg og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Smag til.
Omelet
  • Kom æg, fraiche, spinat, salt og peber i en blender. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. til en jævn blanding. Smelt ¼ af smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hæld ca. 1½ dl æggeblanding i panden og steg omeletten ved jævn varme i ca. 2 min. - eller til den er næsten gennemstegt. Læg 5 asparges på den ene halvdel, drys med ¼ af osten og fold omeletten sammen på midten. Steg omeletten ved svag varme i ca. 2 min. Lad den glide af panden over på en tallerken og hold omeletten varm. Gentag med resten af smørret og æggeblandingen.
  • Anret salsa, spinat og ristet rugbrød sammen med de lune omeletter og server.

En vintervariant af salsaen kan være med bladselleri i stedet for radiser. Og aspargesene kan du skifte ud med aspargesbroccoli (broccolini).

Energiindhold for hele retten:

10160 kJ / 2428 kcal

Næringsindhold pr. 100g

453 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 18,7 % 5 g
Kulhydrat: 44,1 % 11,7 g
Fedt: 37,2 % 4,6 g

Ingredienser

Rød salsa
300 g Tomater i små tern
2 Røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
2 Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
200 g Radiser eller ræddiker i halve skiver
1 Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Omelet
6 Æg
2 dl Fraiche
50 g Skyllede babyspinatblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør
200 g Rensede grønne asparges (ca. 20 stk.) (ca. g)
100 g Revet mozzarellaost
Tilbehør
50 g Babyspinatblade
300 g Ristet rugbrød (ca. g)