Når du skal skære rodfrugterne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge dem mellem skafterne på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem rodfrugt eller kartoffel og de ligger bedre fast.
24900 kJ / 5951 kcal
464 kJ / 111 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 22,9 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 30,3 % | 8,3 g |
Fedt: | 46,8 % | 5,9 g |
Lyst til mere af den skønne, rustikke efterårs- og vintermad?
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
40 g
Smør
|
|
---|---|
1½ kg
Nakkefilet
|
|
4
Hakkede løg (ca. 300 g)
|
|
3 dl
Vand
|
|
10 stilke fra bredbladet persille
|
|
2
Laurbærblade
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
60 g
Blødt smør
|
|
---|---|
3 spsk
Hvedemel
|
|
Evt. kulør
|
1½ kg
Blandede rodfrugter, fx gulerod, pastinak og rødbede
|
|
---|---|
1½ kg
Skrubbede kartofler
|
|
60 g
Smør - smeltet
|
|
2 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
4 dl
Blade af bredbladet persille
|
---|