Julegranola

Julegranola

30 min
Granola er en sprød og lækker topping til fx skyr eller yoghurt. Og hjemmelavet granola er hurtig at lave og smager bare bedst! Prøv denne opskrift på julegranola i ovn - som er nem at have med at gøre. Gør julen til noget endnu mere specielt, og start juledagene med denne lækre julegranola, serveret som topping på din yoghurt sammen med appelsinfileter og flydende blomsterhonning. Glædelig jul.
https://www.arla.dk/opskrifter/julegranola/

Sådan gør du

Bagetid for granola:

15 - 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Granola
  • Bland pistacienødder, mandler, hasselnødder og de øvrige tørre ingredienser i en skål.
  • Læg bagepapir på en plade og fordel blandingen herpå.
  • Fordel honning og smør over blandingen.
  • Rist granolaen midt i ovnen - rør rundt i blandingen af og til.
  • Lad granolaen køle af på papiret på en bagerist.
  • Bland tørrede tranebær, æbler og evt. tyttebær i og opbevar granolaen i en lufttæt beholder.
Tørrede tyttebær
  • Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt tyttebær og lad det koge ved svag varme i ca. 1 min. Kom tyttebærrene på en plade med bagepapir og tør dem midt i ovnen. Vend de tørrede og afkølede tyttebær sammen med julegranolaen.
Tørretid for tyttebær
  • Ca. 6-8 timer ved 75° - gerne varmluft.

Du kan bruge granola i stedet for fx makroner i trifli - og i stedet for ristet rasp i gammeldags æblekage.

Server din julegranola på drænet yoghurt med appelsinfileter og flydende blomsterhonning.

Energiindhold for hele retten:

18820 kJ / 4498 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1392 kJ / 333 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,3 g
Protein: 9,9 % 8,1 g
Kulhydrat: 33,4 % 27,3 g
Fedt: 56,7 % 21,4 g

Ingredienser

Granola
2 dl Grofthakkede usaltede pistacienødder
2 dl Smuttede mandler i skiver
2 dl Grofthakkede hasselnøddekerner
2 dl Solsikkekerner
3 dl Finvalsede havregryn
2 tsk Stødt ingefær
2 tsk Stødt kardemomme
2 tsk Stødt kanel
1 dl Flydende honning
50 g Smeltet smør eller rapsolie
2 dl Tørrede tranebær
75 g Skiver af tørrede æbler
Tørrede tyttebær - kan undlades
½ dl Vand
1 dl Sukker
2 dl Tyttebær