Kål i karry med æble og tomat

Kål i karry med æble og tomat

30 min
Kål i karry....eller karrykål. En dejlig måde at få masser af den sunde kål på. Her peppet op med både chili og koriander.
https://www.arla.dk/opskrifter/kal-i-karry-med-able-og-tomat/

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved kraftig varme i en stor gryde, men uden at det bruner. Svits hvidkålen i ca. ½ min. Tilsæt karrysauce og salt og kog det i ca. 1 min. Kom æbler og tomater i og bring retten i kog under omrøring. Varm den godt igennem og smag til.
  • Kom karrykålen i et fad og drys korianderblade og chili over. Server straks sammen med stegte kyllingefileter og kogt perlespelt.
Energiindhold for hele retten:

8408 kJ / 2010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 25,4 % 6 g
Kulhydrat: 53,4 % 12,6 g
Fedt: 21,2 % 2,3 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

10 g Smør
400 g Fintsnittet hvidkål
½ liter Karrysauce
¾ tsk Groft salt
2 Rødkindede æbler i tynde både (ca. 250 g)
250 g Cherrytomater i halve
2 dl Frisk koriander
1 spsk Rød chilipeber i halve, tynde ringe
Hertil
4 Stegte kyllingefileter (ca. 400 g)
240 g Perlespelt - koges