Kålsalat

Kålsalat

10 min
Kålsalat er en skøn og supernem salat - og alle slags kål kan bruges! Kålsalat er en sprød og lækker salat, superhurtigt at bikse sammen og nem at variere. Denne kålsalat er tilberedt med 2 slags spidskål, salatost, ristet sesam og en god olie-eddike dressing.
https://www.arla.dk/opskrifter/kalsalat/

Sådan gør du

Kålsalat
  • Bland de 2 slags kål i en skål og smuldr salatosten ned i kålen.
  • Vend persille og sesamfrø i - gem lidt af begge dele til pynt.
Dressing
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Hæld den over kålsalaten lige inden servering.
  • Pynt med persille og sesamfrø og server.

Alle slags kål kan bruges: Hvidkål, rødkål, grønkål, savoykål, rosenkål, kinakål, blomkål, romanesco, glaskål osv. Sidstnævnte hårde varianter kan skæres i tynde skiver, fx på et mandolinjern eller rives.

Energiindhold for hele retten:

3619 kJ / 865 kcal

Næringsindhold pr. 100g

573 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 13,9 % 4,7 g
Kulhydrat: 9,9 % 3,4 g
Fedt: 76,2 % 11,8 g
Mere inspiration

Endnu en lækker kålsalat - her med grønkål

Grønkålssalat
60+ min
Grønkålssalat
(39)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Kålsalat
200 g Fintsnittet lilla spidskål
200 g Fintsnittet spidskål
100 g Salatost i tern
2 dl Grofthakkede krydderurter, fx bredbladet persille
3 spsk Ristede sesamfrø
Dressing
3 spsk Koldpresset rapsolie
1 spsk Æbleeddike
1 tsk Dijonsennep
½ tsk Salt
Friskkværnet peber