Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

1 time
Skøn efterårssuppe med masser af svampe - tag evt. vennerne med på kantarel-selvpluk?
https://www.arla.dk/opskrifter/kantarelsuppe/

Sådan gør du

  • Rens kantarellerne og skær dem i mindre stykker.
  • Lad smørret blive godt varmt i en tykbundet gryde. Svits løg og kantareller i ca. 2 min. Drys mel over og tilsæt hvidvin. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt vand, fond og kog suppen i ca. 10 min. stadig under omrøring. Tilsæt fløde, timian, salt og peber. Varm suppen godt igennem og smag til. Server med ristet brød til.
Energiindhold for hele retten:

5905 kJ / 1411 kcal

Næringsindhold pr. 100g

327 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 8,4 % 1,6 g
Kulhydrat: 29,6 % 5,7 g
Fedt: 62 % 5,5 g

Ingredienser

500 g Kantareller
25 g Smør
1 Finthakket løg
2 spsk Hvedemel
1 dl Tør hvidvin, fx riesling
7 dl Vand
1½ spsk Koncentreret vildtfond
2 dl Piskefløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Frisk timian
Tilbehør
150 g Ristet brød