Kartoffelsalat med bagte kartofler

Kartoffelsalat med bagte kartofler

45 min
En lækker fyldig kartoffelsalat med bl.a. bagte kartofler, æbler, savojkål og rødløg....næsten et måltid i sig selv. Når du bruger bagte kartofler i salaten er det en helt anden oplevelse end den sædvanlige kogte kartoffel giver. Suppler din salat med bagte kartofler med hvidløgskvark og flanksteak - så har du en rigtig dejligt måltid.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat-med-bagte-kartofler/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Bagte kartofler
  • Fordel kartoflerne på en plade med bagpapir.
  • Drys med salt og bag kartoflerne midt i ovnen.
Hvidløgskvark
  • Vend kvarken med hvidløg, olivenolie og salt.
  • Stil hvidløgskvarken tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Flanksteak
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber.
  • Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. - vend af og til.
  • Tag flanksteaken op og lad den hvile tildækket - skær kødet i tynde skiver lige inden serveringen.
Kartoffelsalat med bagte kartofler
  • Kom savojkålen i en skål og hæld kogende vand over til det dækker.
  • Lad kålen trække i ca. 3 min., hæld vandet fra og brus over med koldt vand.
  • Tør savojkålen godt og bland den med agurkestave og salt.
  • Læg, i et stort fad, en bund af savojkål og agurk, fordel de lune kartofler og top op med æblebåde og rødløg.
  • Server kartoffelsalaten med hvidløgsskyr (med lidt olivenolie på toppen) og flanksteak.

Kartoffelsalaten kan sagtens klare sig uden flanksteaken. Du kan evt. servere hakkede røgede mandler på kartoffelsalaten - så har du et vegetarisk måltid.

Energiindhold for hele retten:

8423 kJ / 2013 kcal

Næringsindhold pr. 100g

237 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 31,3 % 4,4 g
Kulhydrat: 44,7 % 6,2 g
Fedt: 24 % 1,5 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Bagte kartofler
1 kg Skrubbede kartofler i 1 cm skiver
1 tsk Groft salt
Hvidløgskvark
250 g Kvark
3 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Flanksteak
25 g Smør
1 Flanksteak (ca. 450 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
250 g Fintstrimlet savojkål
1 liter Kogende vand
1 Agurk i stave (ca. 250 g)
1 tsk Groft salt
1 Finthakket rødløg (ca. 100 g)
2 Røde æbler i tynde både (ca. 200 g)
Pynt
Olivenolie