Kartoffelsalat med røget kylling

Kartoffelsalat med røget kylling

1 time
Røget kylling smager skønt, og sammen med de sprøde grøntsager og den bløde hytteost, går salaten op i en højere enhed.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat-med-roget-kylling/

Sådan gør du

  • Kom den røgede kylling i en gryde. Tilsæt vand og bring det i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag gryden af varmen og lad kyllingen trække i ca. 10 min. Tag kyllingen op, fjern skindet og lad den køle lidt af. Pil kødet af benene og riv det i mundrette stykker med en gaffel.
  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min. Tilsæt asparges og kog i yderligere ca. 1 min., uden låg. Hæld vandet fra og vend kartofler og asparges med smør og purløg.
  • Bland kyllingekød, kartofler, asparges og radiser og kom det i et stort fad på en bund af spinatblade. Kom hytteosten på toppen af salaten og server den lun.
Tip
  • Du kan også købe røget kylling, der er kogt i forvejen. Lun den blot i kogende vand i ca. 10 min.
Energiindhold for hele retten:

12556 kJ / 3001 kcal

Næringsindhold pr. 100g

203 kJ / 48 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 40,3 % 4,8 g
Kulhydrat: 28,6 % 3,4 g
Fedt: 31,1 % 1,7 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

1 Røget kylling (ca. 1100 g)
2 liter Vand
1 kg Skrabede nye kartofler
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
350 g Grønne asparges i korte stykker
15 g Smør
1 dl Klippet purløg
150 g Radiser i halve
100 g Rensede babyspinatblade
450 g Hytteost