Kikærte fritters

Kikærte fritters

45 min
Kikærte fritters er en lækker måde at få spist flere bælgfrugter på. Disse kikærte fritters består af hele kikærter, grøntsager og er dejlige spicy. Hvor stærke de skal være, kan du selv styre ved at skrue op eller ned for mængden af karrypasta. Prøv vores udgave af panisse - eller kikærte fritters - du kan bruge dem på flere måder. Fx som snack med en lækker dip, som tilbehør til fx en varm curry eller du kan lade dem spille hovedrollen og servere dem med en frisk salat, chutney og lunt naanbrød.
https://www.arla.dk/opskrifter/kikarte-fritters/

Sådan gør du

  • Skær løget i tynde skiver, vend dem med fint salt og kom dem i en sigte. Lad sigten hænge over en skål eller køkkenvasken, så evt. væske kan dryppe af. Løgene bliver lidt blødere i strukturen af at blive saltet.
  • Rør yoghurt, kikærtemel, ingefær, karrypasta, krydderier og salt sammen.
  • Kram løgene og tilsæt dem til yoghurtblandingen.
  • Hæld lagen fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Tilsæt hele kikærter, kål og krydderurter til blandingen og rør det godt sammen.
  • Form 8 "bøffer" af farsen.
  • Varm en pande op med olie og steg de 8 fritters ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - vend dem af og til.

Du kan bruge hvilken som helst kål i kikærte fritters. De ville også smage godt med finthakket mynte. Kikærte fritters kan genopvarmes i ovnen eller i airfryer.

Energiindhold for hele retten:

4436 kJ / 1060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

455 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 19,6 % 5,2 g
Kulhydrat: 47,3 % 12,7 g
Fedt: 33,1 % 4,1 g
Relateret video
Krydrede kikærtedeller - spis med dip eller som tilbehør til en curry.

Ingredienser

1 Stort løg
½ tsk Fint salt
200 g Græsk yoghurt
1½ dl Kikærtemel eller anden ærtemel
2 spsk Revet frisk ingefær
1 spsk Rød karrypasta
1½ tsk Stødt koriander
½ tsk Stødt gurkemeje
½ tsk Groft salt
1 dåse Kikærter i lage (ca. 400 g)
100 g Finthakket spidskål eller gulerod
1 dl Finthakkede krydderurter, fx persille eller koriander
3 spsk Smagsneutral olie - til stegning