Koldskål og ristede havregryn med nødder

Koldskål og ristede havregryn med nødder

30 min
Koldskål med hjemmelavet koldskålsdrys... Det knasende sprøde koldskåls crunch er et lækkert alternativ til kammerjunker. Lav en stor portion af de ristede havregryn med nødder og opbevar dem i en dåse eller i fryseren. Så har du altid koldskålsdrys klar - man ved aldrig hvornår det bliver koldskålsvejr...
https://www.arla.dk/opskrifter/koldskal-og-ristede-havregryn-med-nodder/

Sådan gør du

Koldskålsdrys
  • Lad smørret bruse op på en pande ved jævn varme.
  • Tilsæt sukker og lad det smelte - pas på det ikke branker.
  • Tilsæt havregryn og nødder og rist blandingen igennem til alt er sprødt og let gyldent.
  • Server blandingen lun som drys til koldskålen eller lad drysset afkøle og opbevar det i en lufttæt beholder.

Er der smørristede havregryn til overs, så bland dem med tørret frugt og nødder til en dejlig mysli.

Tilsæt frysetørrede hindbær til dit koldskålsdrys. Det giver syre og et flot farvespil.

Energiindhold for hele retten:

6233 kJ / 1490 kcal

Næringsindhold pr. 100g

541 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 13 % 4,1 g
Kulhydrat: 45 % 14,3 g
Fedt: 42 % 6,1 g

Ingredienser

Koldskålsdrys
25 g Smør
2 spsk Sukker
1½ dl Havregryn
50 g Hasselnøddeflager eller hakkede mandler
Et nip groft salt
1 liter Koldskål