Koldskålskage

Koldskålskage

60+ min
Er du vild med hjemmelavet koldskål, så prøv denne opskrift på en koldskålskage. I princippet er det en hjemmelavet koldskål, der er vendt med fløde og sat med husblas – og hældt over en sprød bund lavet af kiks og kammerjunkere. Server koldskålskagen til eftermiddagskaffen eller som en dejlig sommerdessert.
https://www.arla.dk/opskrifter/koldskalskage/

Sådan gør du

Kammerjunkerbund
  • Blend kiksene i en blender, knus kammerjunkerne med hænderne og smelt smørret.
  • Bland først kiks og smør godt sammen i en skål og bland derefter de knuste kammerjunkere i.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Beklæd formen med lagkageplast.
  • Fordel blandingen i springformen, pres kammerjunkerbunden godt sammen. Stil bunden tildækket i køleskabet.
Koldskålsfromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje lyst og skummende.
  • Bland kærnemælk, tykmælk og citronskal i en skål.
  • Vend mælke-blandingen og æggemassen sammen.
  • Varm citronsaften op.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i den varme citronsaft.
  • Afkøl husblasblandingen med lidt af fromageblandingen og hæld det i resten af fromageblandingen i en tynd stråle, imens du vender rundt.
  • Pisk fløden let og vend det forsigtigt i fromageblandingen.
  • Fordel koldskålsfromagen over kammerjunkerbunden i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet i min. 4 timer.
Sådan anretter du koldskålskagen
  • Tag kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad.
  • Pynt med kammerjunkere, jordbær og frisk citronmelisse lige inden serveringen.

Hvis du skal lave koldskålskagen samme dag, som den skal spises, kan du bruge 6 blade husblas og stille den tildækket på køl i 6 timer.

Lagkageplast sikrer en flot kant og gør det nemmere at få koldskålskagen til at slippe springformens sider. Lagkageplast kan købes i det fleste større supermarkeder. Du kan også klippe dit eget ud af en plastiklomme.

Energiindhold for hele retten:

18443 kJ / 4408 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1248 kJ / 298 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 34,1 % 25,1 g
Fedt: 60,1 % 20,3 g
Mere inspiration

Er humøret til mere jordbær, så prøv denne kage med masser af jordbær.

Jordbærmoussekage
60+ min
Jordbærmoussekage
(116)
Relateret video
Koldskålskage

Ingredienser

Kammerjunkerbund
150 g Digestive kiks
150 g Kammerjunkere
150 g Smør
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Koldskålsfromage
5 blade Husblas
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
100 g Sukker
3 Æggeblommer
2 dl Kærnemælk
2½ dl Tykmælk
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
3 spsk Friskpresset citronsaft
2½ dl Piskefløde
Pynt
50 g Kammerjunkere
75 g Jordbær