Skøn pæretærte med "låg" og masser af dejlige sager til at stimulere sanserne, fx ingefær og kanel. Mhm!
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. ½ time ved 175°.
Bland krydderierne med mel og smuldr melblandingen sammen med sukker og smør. Saml dejen med et sammenpisket æg. Lad dejen "sætte" sig i køleskabet i ca. ½ time. Rul dejen ud med en kagerulle. Smør en tærteform (ca. 22 cm diameter) og beklæd bund og sider med dej. Læg pærerne i et mønster på bunden og fyld op med rosiner og mandler. Læg et "låg" af dej på tærten og pensl overfladen med vand. Bag tærten midt i ovnen - til tærten er gyldenbrun.
Tip
I stedet for friske pærer kan man anvende syltede fra dåse.
Kan fryses inden bagning.
Energiindhold for hele retten:
16502 kJ / 3944 kcal
Næringsindhold pr. 100g
932 kJ / 223 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
2,7 g
Protein:
5,6 %
3,1 g
Kulhydrat:
46,7 %
25,6 g
Fedt:
47,7 %
12 g
Lyst til mere lækker kage - så prøv denne opskrift.