Krydret pæretærte

Krydret pæretærte

60+ min
Fryseegnet
Skøn pæretærte med "låg" og masser af dejlige sager til at stimulere sanserne, fx ingefær og kanel. Mhm!
https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-paretarte/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175°.

  • Bland krydderierne med mel og smuldr melblandingen sammen med sukker og smør. Saml dejen med et sammenpisket æg. Lad dejen "sætte" sig i køleskabet i ca. ½ time. Rul dejen ud med en kagerulle. Smør en tærteform (ca. 22 cm diameter) og beklæd bund og sider med dej. Læg pærerne i et mønster på bunden og fyld op med rosiner og mandler. Læg et "låg" af dej på tærten og pensl overfladen med vand. Bag tærten midt i ovnen - til tærten er gyldenbrun.
Tip
  • I stedet for friske pærer kan man anvende syltede fra dåse.

Kan fryses inden bagning.

Energiindhold for hele retten:

16502 kJ / 3944 kcal

Næringsindhold pr. 100g

932 kJ / 223 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 5,6 % 3,1 g
Kulhydrat: 46,7 % 25,6 g
Fedt: 47,7 % 12 g

Ingredienser

¼ spsk Stødt ingefær
1 spsk Vaniljesukker
1 spsk Stødt kanel
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
150 g Smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 Æg
Fyld
5 Skrællede pærer i halve
1 dl Rosiner
1 dl Grofthakkede mandler
Pensling
Smeltet smør
Tilbehør
3 dl Creme fraiche