Lagkage med frugtsalat

Lagkage med frugtsalat

30 min
Lagkage med frugtsalat er lige præcis det! Lagkagebunde lagt sammen om en frugtsalat med flødeskum. Derpå en hindbærkompot for ekstra god smag. Lagkagen er nem at lave og frugtsalaten kan laves med din favoritfrugt - eller med hvad du har i frugtskålen. Server lagkage med frugtsalat til en god kop kaffe.
https://www.arla.dk/opskrifter/lagkage-med-frugtsalat/

Sådan gør du

Hindbærkompot
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hindbær, citronsaft og vaniljepasta i en lille gryde og bring det i kog. Kog ved svag varme i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i hindbærkompotten. Lad den køle af.
  • Pisk fløden til skum og tag ¼ fra til pynt. Vend frugt, makroner og chokolade (gem lidt til pynt) i resten af flødeskummet.
  • Læg en bund på et kagefad og fordel halvdelen af frugt-flødeskummet på bunden, smør det helt ud til kanten. Kom ca. halvdelen af hindbærkompotten oven på i et tilfældigt mønster.
  • Tryk en ny bund godt ned i skummet og gentag med resten af fyldet og hindbærkompotten (gem ca. ½ dl kompot til pynt).
  • Tryk den sidste bund på toppen og stryg siderne glatte med en paletkniv.
  • Smør toppen med flødeskum. Bland det resterende flødeskum og hindbærkompot sammen og kom det i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sprøjt rosetter på toppen og drys med resten af chokoladen. Stil lagkagen på køl til servering.

Skal det være nemt, kan hindbærkompotten erstattes af hindbærmarmelade. Du kan bruge andre frugter og bær i frugtsalaten, fx bananer, nektariner, kiwi, æble, pære, hindbær, jordbær - og også frugt fra dåse.

Energiindhold for hele retten:

21720 kJ / 5191 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1033 kJ / 247 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,6 % 2,8 g
Kulhydrat: 26,2 % 15,9 g
Fedt: 69,2 % 19,3 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Hindbærkompot
2 blade Husblas
200 g Frosne hindbær
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Vaniljepasta
1 liter Piskefløde
450 g Blandet frugt i små tern, fx grønne druer, blåbær, mango og ananas
75 g Groftknuste makroner
75 g Grofthakket mørk chokolade
3 Lyse lagkagebunde