Laksesandwich og marineret fennikel

Laksesandwich og marineret fennikel

30 min
Sandwich med stegt laks, marineret fennikel/peberfrugt og krydret hytteost. En nem sandwich med masser af smag. Hytteosten er krydret med sød chilisauce og lime - det perfekte modspil til sandwichen. Laksesandwichen er en nem og lækker ret, når der skal fisk på menuen.
https://www.arla.dk/opskrifter/laksesandwich-og-marineret-fennikel/

Sådan gør du

Marineret fennikel og peberfrugt
  • Bland limesaft, -skal, chilisauce og salt i en skål.
  • Vend fennikel og peberfrugt i marinaden og stil grøntsagerne tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag til.
Stegt laks
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande.
  • Steg laksestykkerne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side (ca. 6 min. i alt), til fisken lige er gennemstegt. Drys med salt og peber.
Krydret hytteost
  • Vend hytteost, chilisauce, limesaft og salt sammen. Smag den krydrede hytteost til.
  • Lun bollerne på en brødrister og flæk dem. Læg bollerne sammen om salatblade, lidt af den marinerede fennikel og peberfrugt, den krydrede hytteost og den stegte laks. Server de lune burgerne sammen med majskolber og resten af den marinerede fennikel og peberfrugt.
Energiindhold for hele retten:

13460 kJ / 3217 kcal

Næringsindhold pr. 100g

488 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 24,1 % 6,9 g
Kulhydrat: 51,8 % 14,9 g
Fedt: 24,1 % 3,2 g
Relateret video
Hvordan steger man laks?

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du steger laks, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Ingredienser

Marineret fennikel og peberfrugt
2 spsk Friskpresset limesaft
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
3 spsk Sød chilisauce
¾ tsk Groft salt
2 Fennikler i tynde strimler (ca. 300 g)
2 Røde peberfrugter i tynde strimler (ca. 300 g)
Stegt laks
4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Krydret hytteost
250 g Hytteost
2 spsk Sød chilisauce
1 spsk Friskpresset limesaft
¼ tsk Groft salt
4 Rugboller (ca. 300 g)
4 Skyllede salatblade, fx romaine (ca. 50 g)
Tilbehør
4 Kogte majskolber