Kvark

Kvark
Kvark er et syrnet produkt med højt proteinindhold - en friskost. Smagen er frisk, mild og rund. Konsistensen er fast og cremet. Kvark er velegnet til madlavning, fx til dip, bagning og i varme retter. Når kvark anvendes til at give smag og fylde i varme retter, røres den op med en meljævning, så retten ikke skiller.

Hvad er kvark?

Kvark er et syrnet madlavningsprodukt med et højt proteinindhold. Smagen er frisk, mild og let syrlig. Konsistensen er fast og cremet, da der er fraskilt en stor mængde valle. Uanset om det drejer sig om kager, retter med kød, fisk eller grøntsager, så er kvark velegnet at bruge. Kvarks høje proteinindhold og lave fedtprocent gør at kvark egner sig godt i kolde såvel som varme retter, dog anbefales det at røre kvarken op med lidt hvedemel, hvis det skal bruges i fx en varm sauce eller suppe.

Kvark er især godt i bagværk, fordi det danner et godt glutennet i dejen – det holder på luften i brødet.

Hvordan fremstilles kvark?

Kvark fremstilles af højpasteuriseret skummetmælk. Først syrnes skummetmælken, hvorefter vallen udskilles. Kvark minder om skyr, men er lavet på en anden bakteriekultur og smager derfor lidt anderledes. Konsistensen er fastere, fordi der er et højere indhold af tørstof.

Kvark

Arla Karolines Køkken® Kvark 0,3% 500g