Lun kålsalat med røget lam

Lun kålsalat med røget lam

30 min
En let og frisk salat med grønne asparges, spidskål og røget lammekølle. Servér denne kålsalat til frokost eller som en let påskeforret. Salaten krydres med dressingen, som består af piskefløde og grov sennep. Og sammen med den røgede lammekølle og valnødderne giver det den perfekte kombination.
https://www.arla.dk/opskrifter/lun-kalsalat-med-roget-lam/

Sådan gør du

Kålsalat
  • Kom spidskål og asparges i en skål. Drys med salt og hæld det kogende vand over.
  • Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min og lad dem dryppe af i en sigte.
Krydderdressing
  • Kom fløden i en lille tykbundet gryde og bring i kog under omrøring.
  • Kog fløden ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. eller til der er ca. 1½ dl tilbage. Tilsæt sennep og salt. Smag krydderdressingen til.
  • Anret kål og asparges på tallerkener sammen med røget lam og valnødder.
  • Dryp salaten med lidt af den lune dressing og server resten i en skål ved siden af.

I stedet for røget lammekølle kan du bruge andet røget kød, fx svinemørbrad.

Energiindhold for hele retten:

5214 kJ / 1246 kcal

Næringsindhold pr. 100g

290 kJ / 69 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 13,1 % 2,2 g
Kulhydrat: 8,3 % 1,4 g
Fedt: 78,6 % 6,2 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Kålsalat
200 g Fintsnittet spidskål
200 g Grønne asparges i mindre stykker
½ tsk Groft salt
1 liter Kogende vand
Krydderdressing
¼ liter Piskefløde
1 spsk Stærk, grov sennep
¼ tsk Groft salt
100 g Røget lammekølle i meget tynde skiver
25 g Grofthakkede valnøddekerner