Lynstegt laks med ostemayo

Lynstegt laks med ostemayo

60+ min
En indbydende og lækker forret med lynstegt laks og en cremet mayo lavet på piskefløde og cheddar.
https://www.arla.dk/opskrifter/lynstegt-laks-med-ostemayo/

Sådan gør du

Lynstegt laks - dagen før
  • Del laksen i to lange stykker. Bland salt, sukker og cayennepeber og fordel blandingen på laksestykkerne. Kom dem i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
Ostemayo
  • Bring fløden i kog. Tilsæt ost og lad den smelte ved jævn varme. Kom osteblandingen i en skål og stil den tildækket i køleskabet ca. 1 time.
  • Pisk osteblandingen sammen med æggeblomme, citronsaft og salt. Tilsæt olien i en tynd stråle under piskning. Smag til og stil ostemayoen tildækket i køleskabet.
Lynstegt laks
  • Tør krydderierne af laksestykkerne og dup dem tørre . Lad en pande blive godt varm ved kraftig varme. Lynsteg laksen ca. 30 sek. på hver side og lad den køle af. Skær laksen i tynde skiver.
  • Skær bunden af de 2 salathoveder. Skyl og tør bladene godt. Del ansjosfileterne i halve.
  • Anret laksen og salaten på 6 tallerkner. Kom 2 halve ansjosfileter og lidt ostemayo på hver tallerken og riv osten over anretningen. Drys med citronskal og peber og pynt med dild og kørvel. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

13970 kJ / 3339 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1397 kJ / 334 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 17 % 14 g
Kulhydrat: 22,9 % 18,8 g
Fedt: 60,1 % 22,7 g

Ingredienser

Lynstegt laks - dagen før
400 g Renset lakseloin
1 spsk Groft salt
1 spsk Sukker
½ tsk Cayennepeber
Ostemayo
½ dl Piskefløde
50 g Fintrevet lagret havartiost
1 Æggeblomme
1 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
½ dl Neutral olie, fx rapsolie
2 Hjertesalat
6 Ansjosfileter
20 g Fintrevet lagret havartiost
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
Pynt
Kørvel- og dildkviste