Marcipanis med  kaffesirup

Marcipanis med kaffesirup

60+ min
Den lækreste flødeis med marcipan, de sprødeste appelsin/kaffemandler og en sødlig kaffesirup. En anderledes kombination som du kan overraske dine gæster med. Desserten er en oplagt valg til en juledessert med mange af julens smage fx appelsin og marcipan. Hvis du har marcipan rester tilbage efter jul, så er det den perfekte madspildsdessert.
https://www.arla.dk/opskrifter/marcipanis-med--kaffesirup/

Sådan gør du

Marcipanis
  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps og bland marcipanen godt heri.
  • Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og vend først fløde og dernæst æggehvider i æggesnapsen.
  • Hæld blandingen i en metalform (ca. 3 liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i ca. 8 timer - rør i isen et par gange under indfrysningen.
Orangemandler
  • Opløs sukker og salt i kaffen og tilsæt mandlerne. Stil dem tildækkede i ca. 15 min.
  • Hæld mandlerne til afdrypning i en sigte, over en lille tykbundet gryde.
  • Fordel mandlerne på en plade med bagepapir sammen med smørret. Bag mandlerne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 150° - traditionel ovn. Vend i dem et par gange, når smørret er smeltet.
  • Tag mandlerne ud, vend dem med appelsinskal og hak orangemandlerne groft.
Kaffesirup
  • Bring kaffen i kog ved kraftig varme og uden låg i 7-9 min., til der er ca. 1¼ dl sirup - rør af og til.
  • Anret marcipanisen med appelsinfileter og orangemandler og pynt med kaffesirup.
Energiindhold for hele retten:

22679 kJ / 5420 kcal

Næringsindhold pr. 100g

949 kJ / 227 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 7,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 35 % 19,6 g
Fedt: 57,5 % 14,7 g
Mere inspiration

Vil du prøve en anden juleis med marcipan?

Juleis
60+ min
Juleis
(38)
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Marcipanis
5 Æggeblommer (ca. 5 spsk)
175 g Sukker (ca. 2 dl)
150 g Groftrevet marcipan
½ liter Piskefløde
5 Æggehvider (ca. 1½ dl)
Orangemandler og kaffesirup
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
½ tsk Groft salt
3 dl Varm, stærk kaffe
200 g Mandler
10 g Smør
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
4 Appelsiner - skåret i fileter