Marcipankage med hvid chokoladecreme

Marcipankage med hvid chokoladecreme

60+ min
Skøn marcipankage med creme af hvid chokolade, piskefløde og vaniljekorn. Kumquats kan skiftes ud med appelsin eller mandarin.
https://www.arla.dk/opskrifter/marcipankage-med-hvid-chokoladecreme/

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme
  • Bring fløde og vaniljekorn i kog i en tykbundet gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør til den er opløst.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.
Marcipankage
  • Kom smør, marcipan, sukker, citronskal og -saft i en foodprocessor og hak blandingen i ca. ½ min.
  • Tilsæt æg og mel skiftevis og kør til dejen er glat.
  • Vend mandler og bagepulver i dejen.
  • Beklæd bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir.
  • Kom dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time. ved 175°.
  • Vend kagen ud på et stykke bagepapir - på en rist.
  • Fjern det bagepapir som sidder på bunden og lad kagen køle af.
Anretning
  • Flæk kagen med en brødkniv. Læg bunden på et kagefad eller en stor tallerken.
  • Stænk bunden med grand marnier.
  • Pisk den hvide chokoladecreme luftig med en håndmixer.
  • Fordel cremen på kagebunden og læg forsigtigt toppen på.
Ved serveringen
  • Pynt kagen med flormelis og fordel frugten rundt om kagen.

Kagen kan laves dagen i forvejen.

I stedet for kumquats kan du anvende appelsiner skåret i både.

Energiindhold for hele retten:

27340 kJ / 6534 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1351 kJ / 323 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 32,9 % 26,2 g
Fedt: 60,5 % 22,1 g
Alkohol: 0,9 %
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Hvid chokoladecreme
3 dl Piskefløde
1 Vaniljestang - kornene herfra
200 g Finthakket hvid chokolade
Marcipankage
200 g Smør i tern
200 g Marcipan i tern
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
4 Æg
150 g Hvedemel (ca 2½ dl)
50 g Finthakkede, smuttede mandler
2 tsk Bagepulver
3 spsk Appelsinlikør, fx grand marnier
Pynt
Smeltet hvid chokolade
Flormelis
Tilbehør
½ Ananas skåret i trekanter (ca. 300 g)
100 g Ananaskirsebær
100 g Kumquats i halve