Medister i svøb med rød coleslaw

Medister i svøb med rød coleslaw

35 min
Medister og rødkål - en rigtig lækker klassiker. Her er den i en ny og velsmagende udgave.
https://www.arla.dk/opskrifter/medister-i-svob-med-rod-coleslaw/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Skær kartoflerne i tern (ca. 1x1 cm), læg dem i et ovnfast fad og drys med salt. Pensl medisterpølsen med honning og vikl serranoskinke omkring (sæt evt. nogle tandstikkere i, til at holde skinken fast). Læg medisteren ovenpå kartoflerne og steg midt i ovnen.
  • Vend rødkålen med salt og lad det stå at trække i en sigte i ca. 20 min. Vend kvark og sennep sammen i en skål. Bland spidskål, æbler, tranebær og rødkål i senneps-kvarken. Pynt med græskarkerner.
Energiindhold for hele retten:

8743 kJ / 2090 kcal

Næringsindhold pr. 100g

376 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22,6 % 5 g
Kulhydrat: 43,1 % 9,5 g
Fedt: 34,3 % 3,5 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

800 g Skrubbede eller skrællede kartofler
½ tsk Groft salt
400 g Medisterpølse
1 spsk Honning
60 g Serrano skinke i tynde skiver
300 g Fintsnittet rødkål
¾ tsk Groft salt
250 g Kvark
1 spsk Dijon-honningsennep
200 g Fintsnittet spidskål
2 Æbler i tern (ca. 250 g)
3 spsk Tørrede tranebær
Pynt
Ristede græskarkerner