Misosuppe
15 min
•
Misosuppe er en skøn lille umami bombe. Misosuppe er en japansk suppe, der typisk serveres før eller sammen med sushi. Misosuppen egner sig også godt som en lille forret. Miso er en pasta lavet på fermenterede sojabønner og korn og kan købes i større supermarkeder.
Ingredienser
Misosuppe
|
2 spsk
Lys eller mørk miso
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Fiskebouillon-pulver
|
|
|
1 liter
Kogende vand
|
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
|
2 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
Fyld
|
20 g
Smør
|
|
|---|---|
|
200 g
Markchampignoner i tynde skiver
|
|
|
150 g
Forårsløg i tynde ringe
|
|
|
1
Pak-choi i kvarte
|
Pynt
|
Sorte sesamfrø
|
|---|
Sådan gør du
Misosuppe
Fyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan erstatte vand og fiskebouillon-pulver med 1 liter ægte fiskebouillon eller bouillon lavet af fiskefond eller fiskebouillon-terning. Du kan tilsætte nudler eller små hvide bønner, hvis du ønsker mere fyld i suppen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
92 kJ / 22 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,7 g |
| Protein: | 1,2 g |
| Fedt: | 1,3 g |
| Kulhydrat: | 1,4 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en teske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.