Oksekød i fad

Oksekød i fad

1 time
Oksekød i fad kombinerer kødsauce og kartoffelmos i én ret. Det er en rigtig familieret, som de fleste både børn og voksne er vilde med. Vil du have lidt flere grøntsager ind i din oksekød i fad, kan du lægge et lag dampet spinat (presset fri for væde) mellem kødsaucen og kartoffelmosen. Men måske skal oksekød i fad bare serveres lige som den er, uden for mange dikkedarer.
https://www.arla.dk/opskrifter/oksekod-i-fad/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kartoffelmos
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller håndmixer, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.
  • Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.
Kødsauce
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, paprika, salt og peber.
  • Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til.
  • Hæld saucen i et smurt ovnfast fad (ca. 3 liter) og læg kartoffelmosen over som et låg. Bag retten midt i ovnen.

Oksekød i fad er alletiders ret, hvis du har en rest kødsauce du skal have brugt på en ny måde. Hvis ikke din rest kødsauce er så stor at den kan mætte hele familien, kan du supplere den med en dåse bønner i chilisauce eller to.

Energiindhold for hele retten:

9195 kJ / 2198 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 29,9 % 6,1 g
Kulhydrat: 38,9 % 7,9 g
Fedt: 31,2 % 2,9 g
Mere inspiration

En ovnret mere med kartoffelmos.....værs'go.

Fisherman´s pie
1 time
Fisherman´s pie
(49)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kartoffelmos
1 kg Kartofler
1½ dl Mælk
40 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kødsauce
20 g Smør
1 Grofthakket løg
600 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 dl Tomatketchup
1 tsk Mild paprika
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
650 g Blandet salat af fx icebergsalat og rød og grøn peberfrugt