Pasta med blomkålscreme og stegt chorizo

Pasta med blomkålscreme og stegt chorizo

45 min
Prøv pasta på en ny måde! Blomkål og chorizo klæder hinanden i denne cremede pastaret, der oven i købet er nem at lave.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-blomkalscreme-og-stegt-chorizo/

Sådan gør du

Blomkålscreme
  • Lad olien blive godt varm i en tykbundet gryde. Svits løg, hvidløg, blomkål og timian i ca. 2 min. Tilsæt vand og kog blomkålen, ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - eller til blomkålen er mør. Tilsæt fond, fløde, citron, salt og peber og kog i yderligere ca. 5 min. Blend blomkålsblandingen med en stavblender til den er jævn. Smag til.
  • Kog imens pastaen efter anvisningen på emballagen, og hold den varm.
  • Rist chorizo skiverne i en tør pande ca. 4 min. - vend af og til. Skær det ristede brød i grove stykker.
Ved serveringen
  • Vend den afdryppede pasta sammen med blomkålscremen og anret det i dybe tallerkener sammen med chorizo og ristet brød. Drys med mandler, revet ost og persille. Server straks evt. sammen med ekstra revet ost.
Energiindhold for hele retten:

11825 kJ / 2826 kcal

Næringsindhold pr. 100g

521 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 15,3 % 4,7 g
Kulhydrat: 45,7 % 14 g
Fedt: 39 % 5,5 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Blomkålscreme
2 spsk Olivenolie
1 Grofthakket løg
2 Små grofthakkede fed hvidløg
400 g Blomkål i grove stykker
2 spsk Frisk timian
4 dl Vand
1 tsk Koncentreret kyllingefond
¼ liter Madlavningsfløde
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Tørret pasta, fx penne
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
Tilbehør
175 g Chorizopølse i tynde skiver
100 g Ristet italiensk brød i skiver
25 g Grofthakkede mandler
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 dl Grofthakket bredbladet persille