Pasta med champignon og squash

Pasta med champignon og squash

30 min
Pasta med champignon og squash....i en cremet sauce, der smyger sig om pastaen, og med et drys ost på toppen som punktum. Pasta med champignon er en af de retter, du vender tilbage til - smagen er i top, og det er så nemt at få god mad i en fart.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-champignon-og-squash/

Sådan gør du

Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
Champignonsauce
  • Lad olien blive varm i en sauterpande. Svits champignonerne i ca. 5 min.
  • Tilsæt 1½ dl pastavand, fløde, ost, timian, salt og peber.
  • Bring saucen i kog, tilsæt squash og kog i yderligere ca. 1 min.
  • Smag champignonsaucen til.
Ved serveringen
  • Lad pastaen dryppe af i et dørslag. Anret champignonsauce og pasta lagvis i en varm stor skål. Pynt med lidt af osten og server straks.

I stedet for hvide champignoner kan retten tilberedes med markchampignoner eller andre "robuste" svampe. Er du glad for det stærke - så giv retten et skud chili.

Energiindhold for hele retten:

10603 kJ / 2534 kcal

Næringsindhold pr. 100g

536 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 18 % 5,7 g
Kulhydrat: 52 % 16,4 g
Fedt: 30 % 4,3 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Pasta
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret pasta, fx muslingeskaller
Champignonsauce
2 tsk Olivenolie
450 g Champignoner i skiver
1½ dl Madlavningsfløde
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 tsk Tørret timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Grøn squash i mindre stykker (ca. 250 g)
Tilbehør
100 g Revet cheddar- og maasdammerost