Pasta med grønkålspesto

Pasta med grønkålspesto

30 min
En hurtig og velsmagende pastaret med grøn pesto, der har en karakteristisk bitter smag af grønkål, rundet af med ost og ristede solsikkekerner. Retten toppes med sprødstegt bacon.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-gronkalspesto/

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en stor gryde og kog pastaen i ca. 8 min. - pastaen skal være mør, men ikke blød. Tag 2 dl pastavand fra og gem det. Hæld derefter pastaen til afdrypning i et dørslag.
  • Steg imens bacontern - først ca. 6 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Grønkålspesto
  • Kom 100 g af osten i en blender sammen med grønkål, solsikkekerner, olie, hvidløg, sukker og salt. Blend til en jævn pesto. Tilsæt pastavand lidt af gangen til den ønskede konsistens.
  • Vend den lune pasta sammen med grønkålspesto og resten af osten. Drys med bacon og server med groft brød.
Energiindhold for hele retten:

16031 kJ / 3832 kcal

Næringsindhold pr. 100g

954 kJ / 228 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,6 % 8,2 g
Kulhydrat: 37,5 % 21,1 g
Fedt: 47,9 % 12,4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

300 g Tørret pasta, fx pastapenne
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
200 g Bacontern
Grønkålspesto
150 g Revet cheddar- og maasdammerost
75 g Grønkålsblade
1 dl Ristede solsikkekerner
1 dl Olivenolie
2 Små hakkede fed hvidløg
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Tilbehør
240 g Groft brød