Endnu en af familiens favoritter, der åbenbart aldrig går af mode.
Server gerne revet ost til pasta med kødsauce. Hvis du synes saucen er for tør, kan du vende lidt ekstra vand i. Tag fx lidt af det varme pastavand.
Kødsaucen kan fryses.
Læg den kødsauce, der evt. er tilovers i et ovnfast fad lagvis med tynde skiver rå kartofler og Mornaysauce. Bag retten i ovnen til kartoflerne er møre og server fx en grøn salat til.
10087 kJ / 2411 kcal
416 kJ / 99 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 26,6 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 55,7 % | 13,6 g |
Fedt: | 17,7 % | 2 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
Tørret pasta, fx spaghetti
|
400 g |
---|
Smør
|
25 g |
---|---|
Hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
|
2 |
Hakket fed hvidløg
|
1 |
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
400 g |
Blandede grøntsager revet eller i små tern, fx gulerod, fennikel, knoldselleri, blegselleri eller svampe
|
300 g |
Koncentreret tomatpuré
|
3 spsk |
Hakkede tomater
|
1 dåse |
Vand
|
1½ dl |
Tørret timian
|
1 tsk |
Groft salt
|
2 tsk |
Friskkværnet peber
|