Pasta med kødsauce

Pasta med kødsauce

30 min
Fryseegnet
Her får du den helt enkle og nemme opskrift på pasta med kødsauce. Det er ikke uden grund at pasta med kødsauce er på favoritlisten i de danske børnefamilier - det smager godt og med denne opskrift tager det kun en halv time. I denne opskrift får du en del grøntsager i saucen, vælg hvad du synes kunne være lækkert eller hvad du har i grøntsagsskuffen. Du behøver ikke have flere forskellige slags - har du kun gulerødder, så er det dem du bruger. Friske tomater i saucen ville også være lækkert at koge med, og så smager det rigtig godt med lidt revet moden ost ovenpå pasta med kødsauce.

Sådan gør du

Pasta
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
Kødsauce
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde. Sauter løg og hvidløg til løgene er klare.
  • Brun kødet i ca. 3 min. til det skifter farve.
  • Tilsæt grøntsager og tomatpuré og steg i 3 min. uden at grøntsagerne tager farve.
  • Tilsæt hakkede tomater, vand og timinan - og kog kødsaucen ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
  • Server kødsaucen med pasta.
Mere inspiration

Endnu en af familiens favoritter, der åbenbart aldrig går af mode.

Boller i karry
45 min
Boller i karry
(968)
Velbekomme!
Tips

Server gerne revet ost til pasta med kødsauce. Hvis du synes saucen er for tør, kan du vende lidt ekstra vand i. Tag fx lidt af det varme pastavand.

Frysetips

Kødsaucen kan fryses.

Nem mad til i morgen

Læg den kødsauce, der evt. er tilovers i et ovnfast fad lagvis med tynde skiver rå kartofler og Mornaysauce. Bag retten i ovnen til kartoflerne er møre og server fx en grøn salat til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10087 kJ / 2411 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26,6 % 6,5 g
Kulhydrat: 55,7 % 13,6 g
Fedt: 17,7 % 2 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Pasta
Tørret pasta, fx spaghetti
400 g
Kødsauce
Smør
25 g
Hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Hakket fed hvidløg
1
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
400 g
Blandede grøntsager revet eller i små tern, fx gulerod, fennikel, knoldselleri, blegselleri eller svampe
300 g
Koncentreret tomatpuré
3 spsk
Hakkede tomater
1 dåse
Vand
1½ dl
Tørret timian
1 tsk
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber