Pizza-snobrød

Pizza-snobrød

60+ min
Snobrød, der smager af pizza - lyder det ikke herligt? Det er så hyggeligt med snobrød og det bliver ikke mindre hyggeligt, når det er snobrødspizza. Følg denne opskrift på pizzasnobrød næste gang bålet er tændt. Snobrødspizza fungerer faktisk rigtig godt som aftensmad, og har du lyst, så er det ikke tosset med en salat til - og måske en bålpandekage som dessert? Skal der være bål - så lad der være bålmad. God fornøjelse!
https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-snobrod/

Sådan gør du

Dej til snobrød
  • Smelt smørret i en gryde – tag gryden af varmen og tilsæt mælken. Kom den lune mælkeblanding i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt yoghurt, mel og salt og ælt dejen blank og smidig. Ælt gerne længe - ca. 8 min. hvis du bruger en røremaskine. Tilsæt oregano og ostetern og ælt osten godt ind i dejen. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller. Stil bollerne tildækket til hævning et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ½ -1 time. Stil bollerne et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ½ -1 time.
Sådan laver du snobrødspizza
  • Rul hver bolle ud til en lang tynd pølse på ca. 40 cm. (brug evt. et spækbræt som "bord").
  • Læg 2 skiver bacon eller skinke på dejpølsen og sno den omkring en pind (sørg for at dejen sidder godt fast).
  • Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.
  • Snobrødene er færdige, når de kan trækkes af pinden. Server tomatketchup til.

Hvis du laver snobrødet i en røremaskine behøver du ikke opløse gæren først, så kan du blot tilsætte det hele og røre i ca. 8 min.

HUSK at tænde bålet i god tid, for snobrød skal bages over gløder og ikke over ild.

Energiindhold for hele retten:

11251 kJ / 2689 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1072 kJ / 256 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 15,4 % 9,7 g
Kulhydrat: 41,8 % 26,4 g
Fedt: 42,8 % 12,4 g
Relateret video
Pizza-snobrød

Ingredienser

Dej til snobrød
25 g Smør
1½ dl Mælk
25 g Gær
1½ dl Yoghurt naturel, eller andet syrnet produkt
250 g Hvedemel (ca. ca. 4 dl)
125 g Fuldkornshvedemel (ca. ca. 2 dl)
1½ tsk Groft salt
100 g Gul ost i små tern
½ spsk Frisk eller tørret oregano
12 skiver Bacon eller 6 skiver lufttørret skinke
Tilbehør
Tomatketchup