Porchetta på grill

Porchetta på grill

60+ min
Porchetta ("La porchetta") er en skøn italiensk rullesteg med sprød svær, der leder tankerne hen på vores danske flæskesteg. Porchettaen dufter skønt og passer delvis sig selv. Du kan variere porchetta med mange slags krydderurter, og du kan tilberede den både på grill og i ovn. Her får du porchetta på grill.
https://www.arla.dk/opskrifter/porchetta-pa-grill/

Sådan gør du

  • Fyld grillstarteren med ca. 35 briketter og tænd op.
Porchetta
  • Drys slaget med salt og peber på begge sider.
  • Fordel krydderurter, løg, hvidløg og citronskal på kødsiden.
  • Rul slaget stramt om fyldet og luk det godt med grillspyd - eller snør stegen.
  • Fordel de varme briketter i hver side af grillen og stil en foliebakke i midten. Læg stegen på risten og luk grillens låg. Spjæld i top og bund skal være knap halvt åbne.
Spidskålssalat
  • Læg spidskålen i et stort fad.
  • Bland fløde, flormelis, citronsaft og salt og pisk til dressingen får en cremet konsistens.
  • Hæld dressingen over salaten ved serveringen.
  • Fjern grillspyddene eller ståltråden, og skær kødet i skiver.
Tid på grill
  • Steg porchettaen 4-5 timer. Vend den ca. hver halve time og suppler med 3 briketter i hver side, de første 3 gange, du vender.

Stegetiden i kuglegrill er afhængig af vindens afkøling og luftens temperatur, derfor er det en cirkatid vi har givet.

Energiindhold for hele retten:

32536 kJ / 7776 kcal

Næringsindhold pr. 100g

520 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 23,6 % 7,2 g
Kulhydrat: 26,8 % 8,2 g
Fedt: 49,6 % 7 g
Mere inspiration

Ikke i grill-humør? - Porchetta er også god i ovn.

Porchetta i ovn
60+ min
Porchetta i ovn
(58)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
Porchetta
1 Ridset griseslag (ca. 2½ kg)
2½ spsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 dl Hakkede, blandede krydderurter, fx bredbladet persille, oregano og rosmarin
200 g Hakkede skalotteløg
3 Store hakkede fed hvidløg
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
8 Grillspyd af metal eller tynd ståltråd
Spidskålssalat med mormordressing
1 kg Fintsnittet spidskål eller hvidkål (ca. 1 kg)
¼ liter Piskefløde
2½ spsk Flormelis
2½ spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Pynt
Hakkede krydderurter
Tilbehør
2½ kg Kogte kartofler