Romkugler

Romkugler

30 min
Hjemmelavede romkugler af kagerester - så er der lækkerier i en fart. Du skal kun bruge kagerester, hindbærmarmelade, kakaopulver og romessens. Og du får lækre hjemmelavede romkugler - og du undgår madspild. Romkuglerne skal smages godt til, da konsistens og smag afhænger af hvilke kagerester, man bruger. Tag børnene med i køkkenet - og I får herlige hjemmelavede romkugler til hele familien.
https://www.arla.dk/opskrifter/romkugler/

Sådan gør du

Romkugler
  • Smuldr kagen i mindre stykker.
  • Kom kage, hindbærmarmelade og kakao i en røremaskine og rør massen ved jævn hastighed til blandingen er ensartet.
  • Det kan være nødvendigt at justere konsistensen med hindbærmarmelade alt efter hvilken slags kage(r), du bruger. Vurdér hvor fast du vil have romkuglemassen.
  • Tilsæt romessens og rør det godt sammen. Smag til.
  • Form 12 romkugler og vend dem i krymmel, kokos mm. Stil romkuglerne tildækkede i køleskabet indtil servering.

Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao, marmelade og romessens.

Bageren bruger ofte wienerbrød i romkugler - og hvis du vil have en smag og konsistens, der minder om disse så brug fx 150 g wienerbrød og 250 g chokoladekage.

Energiindhold for hele retten:

8799 kJ / 2103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1837 kJ / 439 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 4,3 % 4,6 g
Kulhydrat: 58,3 % 63 g
Fedt: 37,4 % 18,6 g
Mere inspiration

Har du ikke kagerester, så er denne chokoladekage oplagt til romkugler.

Ingredienser

Romkugler
400 g Rester af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
½ dl Hindbærmarmelade
2 spsk Kakaopulver
1 spsk Romessens
Pynt
Krymmel, kokosmel eller smeltet chokolade