Små ostetærter

Små ostetærter

60+ min
Fryseegnet
Små ostetærter er perfekte som både frokost og forret. Opskriften er nem og resultatet er rigtig lækkert.
https://www.arla.dk/opskrifter/sma-ostetarter/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med vand. Lad den hvile tildækket og koldt i ca. 1 time. Del dejen i 8 dele og tryk dem ud i 8 små smurte ovnfaste portionsforme (ca. 10 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanterne og prik den med en gaffel. Forbag tærterne midt i ovnen og lad dem køle af.
Fyld
  • Fordel den revne ost på tærterne. Pisk æggene sammen og tilsæt mælk, hvidløg, paprika og salt. Hæld blandingen over osten. Bag tærterne midt i ovnen. Tag dem ud af formene og pynt dem med icebergsalat og bladselleri.
Energiindhold for hele retten:

11060 kJ / 2643 kcal

Næringsindhold pr. 100g

906 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 16,4 % 8,7 g
Kulhydrat: 23 % 12,2 g
Fedt: 60,6 % 14,8 g

Ingredienser

Dej
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
60 g Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
1½ spsk Vand
Fyld
250 g Revet revet cheddar- og maasdammerost
3 Æg
1 dl Mælk
½ Knust fed hvidløg
½ tsk Mild paprika
½ tsk Groft salt
Blade af bladselleri
Tilbehør
Blandet grøn salat