Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I den tidligere middelalder havde eksotiske krydderier og krydderurter fra klosterhaven en fremtrædende plads i køkkenet og det var almindeligt, at man sødede sin hverdagsmad med honning.
https://www.arla.dk/opskrifter/souffle-med-abler-nodder-og-mynteflodeskum/

Sådan gør du

Bagetid :

17-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Æble- og nøddefyld
  • Lad smørret smelte i en pande, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt honning, kanel og æbler og steg dem i ca. 2 min. ved kraftig varme og under omrøring. Vend nødderne heri og hæld fyldet i en skål.
Mynteflødeskum
  • Pisk fløde og mynte til et let skum og stil det tildækket i køleskabet indtil serveringen.
Soufflé
  • Smør 4 små ovnfaste skåle (a ca. 3 dl) med smør og drys dem med sukker - det er vigtigt at de er smurt og drysset over alt. Og det er vigtigt at der ikke kommer noget på kanterne når du fylder dem. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde uden at det bruner. Pisk melet heri og kog det godt sammen i ca. 1 min. Tilsæt fløde og vand lidt efter lidt og kog, stadig under omrøring i ca. 1 min. Lad blandingen køle let af. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive. Rør æggeblommerne i melblandingen lidt af gangen til en jævn dej og vend det krydrede æblefyld heri. Fold æggehviderne i dejen og fordel den i de smurte forme. Bag souffléerne midt i ovnen. Luk ikke ovnen op under bagningen - så falder de sammen. Server straks med mynteflødeskum. Pynt med mynte.
Energiindhold for hele retten:

10071 kJ / 2407 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1109 kJ / 265 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 6,2 % 4 g
Kulhydrat: 23,3 % 15,2 g
Fedt: 70,5 % 21,1 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Æble- og nøddefyld
15 g Smør
½ spsk Honning
½ tsk Stødt kanel
150 g Æbler i mindre stykker, fx gråsten
50 g Hasselnøddekerner i grove stykker
Mynteflødeskum
1½ dl Piskefløde
½ dl Finthakkede mynteblade
Soufflé
10 g Smør til formene
4 spsk Sukker til formene
50 g Smør
50 g Hvedemel
1 dl Piskefløde
1 dl Vand
1 spsk Sukker
3 Æg
Pynt
Mynteblade