Spaghettirøsti med råkost

Spaghettirøsti med råkost

45 min
Spaghettirøsti er er nem og lækker måde at få brugt spaghettiresterne på. Her bliver røstien serveret med en lækker sprød råkost.
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghettirosti-med-rakost/

Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen og hæld vandet fra.
  • Klip spaghettien i mindre stykker med en saks.
  • Pisk æg og madlavningsfløde godt sammen.
  • Tilsæt spaghetti og de øvrige ingredienser og rør det godt sammen.
  • Smelt ⅓ af smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Fordel 3 portioner af røstiblandingen (á ca. 1 dl) i panden. Steg dem ved kraftig varme i 2-3 min. på hver side - til de er gyldne.
  • Gentag med resten af smørret og røstiblandingen.
Råkost
  • Bland kinaradise, spidskål og de øvrige ingrdienser sammen.
  • Fordel råkosten i 4 glas.
Energiindhold for hele retten:

9083 kJ / 2171 kcal

Næringsindhold pr. 100g

530 kJ / 127 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 20,1 % 6,3 g
Kulhydrat: 35,2 % 11 g
Fedt: 44,7 % 6,4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

200 g Tørret spaghetti (ca. 450 g kogt spaghetti)
3 Æg
2½ dl Madlavningsfløde
150 g Revet mozzarellaost
2 spsk Finthakket kruspersille
½ tsk Groft salt
⅛ tsk Groftkværnet peber
25 g Smør
Råkost
½ Groftrevet kinaradise (ca. 200 g)
200 g Fintsnittet lilla spidskål
200 g Romanescokål i små buketter
2 spsk Olivenolie
2 spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber