Svinekam med jordskoksalat

Svinekam med jordskoksalat

60+ min
Nyt og gammelt mødes...en dejlig frisk jordskoksalat med bl.a. dadler, grapefrugt og hytteost. Serveret til en traditionel flæskesteg med brun sauce og kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/svinekam-med-jordskoksalat/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1 time og 45 min. ved 200°.

  • Kom salt ned mellem sværene og læg grisekammen på ovnens rist. Støt den evt. med sammenkrøllet alufolie så stegen ligger lige. Kom vand i bradepanden og læg risten med stegen oven på. Steg flæskestegen midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 65°. Hold flæskestegen varm.
Jordskoksalat
  • Skær jordskokkerne i tynde skiver - vend dem efterhånden med hytteost, så de ikke bliver misfarvede. Læg jordskokkerne i et fad på en bund af salatblade. Fordel dadler, grapefrugtfileter og bacon på toppen.
Sauce
  • Si stegeskyen over i en gryde. Skum fedtet af og mål skyen - der skal være ca. 1 dl (kog ind eller tilsæt vand). Bring skyen i kog. Tag gryden af varmen og pisk fløde, saucejævner, salt og peber i skyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt kulør og smag til.
  • Skær flæskestegen i skiver og anret dem på et fad. Server kødet sammen med jordskoksalat, sauce og kartofler.
Energiindhold for hele retten:

26122 kJ / 6243 kcal

Næringsindhold pr. 100g

542 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 30,7 % 9,8 g
Kulhydrat: 25,2 % 8 g
Fedt: 44,1 % 6,5 g
Mere inspiration

Her får du opskriften på, hvordan du steger flæskesteg med sprød svær.

Relateret video
Flæskesteg med sprød svær

Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.

Ingredienser

1½ tsk Groft salt
2 kg Grisekam med ridset svær og ben
½ liter Vand
Jordskoksalat
200 g Skrubbede jordskokker
200 g Hytteost
100 g Rensede babysalatblade
150 g Dadler i strimler
200 g Grapefileter - af 2 røde grapefrugter
50 g Stegt bacon i små stykker
Sauce
¼ liter Madlavningsfløde
1 spsk Saucejævner
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kulør
Tilbehør
1¼ kg Kartofler