Syltede svampe

Syltede svampe

30 min
Syltede svampe er meget nemme at lave - og så smager de rigtig godt. Her er en hurtig og enkel opskrift - brug gerne en blanding af forskellige faste svampe. Hjemmelavede syltede svampe smager skønt som tilbehør til den varme aftensmad, som topping på smørrebrød og på en ostemad - og som et ekstra pift på tapasbrættet, i salater, i wraps, i pastaretter og på pizzaer.
https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-svampe/

Sådan gør du

  • Rens svampene godt og læg dem tæt sammen med dild og chili i det eller de glas, du vælger.
  • Kog eddike, vand, sukker, salt og krydderier op og hæld den varme lage over svampene.
  • Opbevar de syltede svampe køligt - de kan holde sig et par måneder.

De syltede svampe er klar til at spise et par timer efter du har lavet dem - og kan holde sig et par måneder på køl.

Energiindhold for hele retten:

5342 kJ / 1277 kcal

Næringsindhold pr. 100g

263 kJ / 63 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 7,1 % 1,1 g
Kulhydrat: 91,7 % 14,2 g
Fedt: 1,2 % 0,1 g
Mere inspiration

Nu du er i gang med at sylte - så skulle du også kaste dig over disse rødløg.

Syltede rødløg
15 min
Syltede rødløg
(326)

Ingredienser

750 g Blandede svampe, fx bøgehatte, champignon, enoki, kejserhatte, shiitake
1 Dildkrone eller friske dildkviste
1- 3 Hele røde chilipebre (én pr. glas)
4½ dl Ufarvet lagereddike
4½ dl Vand
3 dl Sukker
1½ tsk Groft salt
15 Sorte peberkorn
1- 3 Laurbærblade (én pr. glas)