Cremet ramen

45 min
Cremet ramen

Vores cremede ramen er inspireret af den japanske tantanmen ramen - en skøn og indbydende nudelsuppe, der serveres med grøntsager og et halvt æg som signatur for retten. Denne ramensuppe er med hakket svinekød, men du kan bruge den slags hakket kød du foretrækker, ligesom den kan laves vegetarisk med fx stegte svampe i stedet for kød.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Ramen-pasta

3 spsk Sojasauce
2 spsk Peanutbutter
1 spsk Chilipasta eller sambal oelek
1 spsk Riseddike
1 tsk Honning

Stegt kød

20 g Smør
200 g Hakket grisekød
4 Finthakkede fed hvidløg
1 spsk Finthakket frisk ingefær
2 spsk Sambal oelek eller anden chilipaste
1 tsk Honning
½ tsk Groft salt
1 liter Hønsebouillon
½ liter Mælk

Toppings

2 Æg
200 g Tørrede ramen nudler
1 Pak-choi i kvarte
1 bakke Bønnespirer
3 Forårsløg i meget tynde skiver
Evt. lidt chiliolie

Sådan gør du

Ramen-pasta

  • Rør soja, peanutbutter, chilipasta, riseddike og honning godt sammen til en ensartet pasta.
  • Fordel ramen-pastaen i 4 dybe skåle.

Stegt kød

  • Smelt smørret i en pande og svits kødet ved høj varme i 3-5 min. eller til det har taget godt med farve. Tilsæt hvidløg og ingefær og steg i yderligere ca. 2 min. Vend chilipasta, honning og salt i - og sluk for varmen.
  • Kog bouillon og mælk op i en anden gryde og lade det simre, indtil retten serveres - boullionen skal være brandvarm ved servering.

Topping og anretning

  • Kog æggene "smilende" i ca. 7 min. Pil og halver dem.
  • Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Hæld kogende vand over de kvarte pak choi , lad dem stå 1-2 min. og hæld vandet fra.
  • Fordel den varme suppe i skålene og rør til ramen-pastaen er opløst.
  • Kom nudler i suppen og top med stegt kød, æg, bønnespirer, pak choi og forårsløg. Dryp evt. lidt chiliolie over retten.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Du kan bruge tahin i stedet for peanutbutter - det giver samme nøddesmag.

Ønsker du en vegetarisk version kan du erstatte svinekødet med ristede svampe, stegt tofu eller stegte majskorn. Pak choi, kan erstattes med lidt kål eller gulerødder i fine stave.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

303 kJ / 72 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 0,7 g
Protein: 4,4 g
Fedt: 2,4 g
Kulhydrat: 8,2 g
Relateret video Cremet ramen - spicy og super lækker.

Se hvordan du laver en nem og cremet version af den klassike ramensuppe i denne video.

Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tantanmen-ramen/