Cremet ramen
Vores cremede ramen er inspireret af den japanske tantanmen ramen - en skøn og indbydende nudelsuppe, der serveres med grøntsager og et halvt æg som signatur for retten. Denne ramensuppe er med hakket svinekød, men du kan bruge den slags hakket kød du foretrækker, ligesom den kan laves vegetarisk med fx stegte svampe i stedet for kød.
Ingredienser
Ramen-pasta
|
3 spsk
Sojasauce
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Peanutbutter
|
|
|
1 spsk
Chilipasta eller sambal oelek
|
|
|
1 spsk
Riseddike
|
|
|
1 tsk
Honning
|
Stegt kød
|
20 g
Smør
|
|
|---|---|
|
200 g
Hakket grisekød
|
|
|
4
Finthakkede fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Finthakket frisk ingefær
|
|
|
2 spsk
Sambal oelek eller anden chilipaste
|
|
|
1 tsk
Honning
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 liter
Hønsebouillon
|
|
|---|---|
|
½ liter
Mælk
|
Toppings
|
2
Æg
|
|
|---|---|
|
200 g
Tørrede ramen nudler
|
|
|
1
Pak-choi i kvarte
|
|
|
1 bakke
Bønnespirer
|
|
|
3
Forårsløg i meget tynde skiver
|
|
|
Evt. lidt chiliolie
|
Sådan gør du
Ramen-pasta
Stegt kød
Topping og anretning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge tahin i stedet for peanutbutter - det giver samme nøddesmag.
Ønsker du en vegetarisk version kan du erstatte svinekødet med ristede svampe, stegt tofu eller stegte majskorn. Pak choi, kan erstattes med lidt kål eller gulerødder i fine stave.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
303 kJ / 72 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,7 g |
| Protein: | 4,4 g |
| Fedt: | 2,4 g |
| Kulhydrat: | 8,2 g |
Se hvordan du laver en nem og cremet version af den klassike ramensuppe i denne video.