Tempura

Tempura

30 min
Tempura er en japansk tilberedningsmetode, hvor man dypper fx grøntsager og fisk i en dej og dybsteger dem i olie. En lækker sprød snack!
https://www.arla.dk/opskrifter/tempura/

Sådan gør du

  • Bland mel, majsstivelse, bagepulver og salt i en skål.
  • Rør halvdelen af væsken i og pisk dejen glat.
  • Tilsæt resten af væsken og ægget og pisk dejen luftig.
  • Varm olien til 180° i en lille gryde.
  • Dyp grøntsagerne i dejen og steg dem i olien ca. 3 min. - eller til de har en fin gylden farve. Vend grøntsagerne undervejs.
  • Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med flagesalt og server straks!

Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind, fx en tandstik, i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis grøntsagerne bliver stegt meget hurtigt eller olien begynder at ryge, er den for varm - og gryden skal trækkes væk fra varmen!

Energiindhold for hele retten:

5987 kJ / 1431 kcal

Næringsindhold pr. 100g

779 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 5,4 % 2,5 g
Kulhydrat: 28,3 % 12,9 g
Fedt: 66,3 % 14 g

Ingredienser

60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
50 g Majsstivelse (ca. 1 dl)
1 tsk Bagepulver
½ tsk Fint salt
1 dl Øl eller vand
1 Æg
½ liter Fritureolie eller anden neutral olie, fx rapsolie (ikke koldpresset)
400 g Blandede grøntsager, fx blomkål i buketter, løgringe, squash i skiver, grønne asparges