Varme hveder

Varme hveder

60+ min Mellemmåltid
Fryseegnet
Hold traditionen ved lige og spis varme hveder dagen før storebededag. Og er det hjemmelavede hveder, behøver du ikke stå i kø hos bageren. Her får du den bedste og nemmeste opskrift på klassiske varme hveder med et strejf af kardemomme. Spis hvederne lune og nybagte - eller rist dem helt sprøde. Og server iskold smør til.
Mere inspiration

Vil du lave dejen til varme hveder dagen før?

Brioche hveder
Ny
60+ min
Brioche hveder
(4)
Velbekomme!
Tips

Kardemommesmagen er en vigtig del af hvederne. Du kan skrue op og ned for mængden af kardemomme - alt efter hvor kraftig du ønsker den. Erstat evt. stødt kardemomme med 15 kardemommekerner som du selv støder i en morter - det giver en mere intens og parfumeret kardemommesmag. Erstat evt. halvdelen af mælken med kærnemælk for at give hvederne en mere svampet konsistens. Kan du lide en skinnende overflade på hvederne, kan de pensles med æg eller en blanding af æg og mælk. Er din form for stor kan du kramme et stykke bagepapir og lægge det, under det andet stykke bagepapir, hvor der mangler boller.

Forbered i god tid

Lav dejen med kun 15 g gær og lad hvederne efterhæve tildækkede i køleskabet natten over. Så er det nemt og hurtigt at servere nybagte hveder til morgenmad på storebededage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13340 kJ / 3188 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1174 kJ / 281 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 11,5 % 7,9 g
Kulhydrat: 58,7 % 40,6 g
Fedt: 29,8 % 9,5 g
Relateret video
Varme hveder

Her får du den bedste og nemmeste opskrift på klassiske varme hvede med et strejf af kardemomme. Hjemmebagte hveder er noget af det bedste - og det dufter så skønt med hveder i ovnen og kaffe på kanden. Spis hvedeknopperne lune og nybagte - eller spis dem ristede.

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise