Vil du lave dejen til varme hveder dagen før?
Kardemommesmagen er en vigtig del af hvederne. Du kan skrue op og ned for mængden af kardemomme - alt efter hvor kraftig du ønsker den. Erstat evt. stødt kardemomme med 15 kardemommekerner som du selv støder i en morter - det giver en mere intens og parfumeret kardemommesmag. Erstat evt. halvdelen af mælken med kærnemælk for at give hvederne en mere svampet konsistens. Kan du lide en skinnende overflade på hvederne, kan de pensles med æg eller en blanding af æg og mælk. Er din form for stor kan du kramme et stykke bagepapir og lægge det, under det andet stykke bagepapir, hvor der mangler boller.
Lav dejen med kun 15 g gær og lad hvederne efterhæve tildækkede i køleskabet natten over. Så er det nemt og hurtigt at servere nybagte hveder til morgenmad på storebededage.
13338 kJ / 3188 kcal
1174 kJ / 281 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 10,5 % | 7,2 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 40,9 g |
Fedt: | 30,3 % | 9,6 g |
Her får du den bedste og nemmeste opskrift på klassiske varme hvede med et strejf af kardemomme. Hjemmebagte hveder er noget af det bedste - og det dufter så skønt med hveder i ovnen og kaffe på kanden. Spis hvedeknopperne lune og nybagte - eller spis dem ristede.