Vegetariske forårsruller

Vegetariske forårsruller

60+ min
Fryseegnet
Dybstegte vegetariske forårsruller med fyld af grøntsager; svampe, kål, løg og peberfrugt. Alle grøntsager kan bruges, så brug gerne dem, du har. Det er ikke så vanskeligt at lave hjemmelavede forårsruller - prøv selv med denne opskrift. Det tager dog lidt tid, så vælg evt. at lave en stor portion, når du er igang - og frys nogle af dem "rå". Forårsrullerne bliver dybstegt i olie, men kan også ovnsteges. Server de vegetariske forårsruller med sød chilisauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/vegetariske-forarsruller/

Sådan gør du

Forårsruller
  • Varm en sauterpande godt op og kom olien og karry på. Svits løg, hvidløg og ingefær i ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt champignoner og soja og steg i 5-10 min. ved kraftig varme til svampene er stegt tørre.
  • Tilsæt kål og fiskesauce og steg blandingen ved jævn varme i ca. 10 min. eller til kålen er faldet sammen.
  • Tilsæt forårsløg og peberfrugt de sidste par minutter. Smag til.
Sådan samler du forårsrullerne
  • Pak forårsrulledejen ud og læg den under et fugtigt viskestykke. Tag én plade ud ad gangen og placer den med den ene spids vend mod dig selv.
  • Kom ca. 2 spsk fyld på dejen og fold spidsen mod dig selv ind over fyldet. Stram dejen til om fyldet og rul et par gange. Fold siderne ind og rul igen.
  • Rør mel og vand sammen og pensl den sidste spids med "limen".
  • Rul forårsrullen færdig og fortsæt med resten.
Dybstegning
  • Hæld olien i en tykbundet gryde (ca. 2 liter) og varm den op til ca. 180°.
  • Steg 4 forårsruller ad gangen i ca. 5 min. - eller til de er lysebrune. Vend dem gerne undervejes, fx med en gaffel.
  • Lad forårsrullerne dryppe af på fedtsugende papir.
  • Hold dem varme under et viskestykke eller i ovnen ved 75°C.
  • Dybsteg resten og server straks med sød chilisauce.

Forårsrullerne kan steges i ovnen. Pensl dem med olie og steg dem ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn. Vend dem efter 10 min.

Hvis ikke du har et termometer, kan du teste oliens temperatur ved at stege en bid lyst brød. Alternativt stikke et grillspyd eller en tandstik af træ i olien. Det skal syde omkring brødet/træet, når det kommer i olien.

Forårsrullerne kan fryses rå. Dybsteg forårsrullerne direkte fra fryseren uden at tø dem først.

Energiindhold for hele retten:

22975 kJ / 5491 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1142 kJ / 273 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 2,6 % 1,7 g
Kulhydrat: 19,8 % 13,3 g
Fedt: 77,6 % 24 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Forårsruller - ca. 20 stk.
2 tsk Rapsolie
1 tsk Karry
1 Finthakket løg
2 Finthakket fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
400 g Finthakkede champignoner
2 spsk Sojasauce
400 g Fintsnittet hvidkål eller spidskål
2 spsk Fiskesauce
50 g Snittede forårsløg
75 g Finthakket rød peberfrugt
20 plader Frossen, optøet forårsrulledej (ca. 19 x 19 cm)
"Lim" til at lukke forårsrullerne
2 spsk Hvedemel
2 spsk Vand
Dybstegning
½ liter Rapsolie
Tilbehør
1 dl Sød chilisauce