Wok med blomkålsris

Wok med blomkålsris

45 min
Wok med blomkålsris er nem og velsmagende vegetarmad - en lækker hverdagsret, hvor der virkelig er skruet op for grøntsagerne. Har du prøvet blomkålsris - dem kan man godt blive lidt afhængige af, og det er alletiders måde at få ekstra grøntsager puttet ind i aftensmaden. I wokken kan du komme de grøntsager, vi har foreslået. Men du kan også benytte chancen til at få ryddet op i grøntsagsskuffen og lave din egen kombination. Det er da en win-win - grøn aftensmad og ingen madspild.
https://www.arla.dk/opskrifter/wok-med-blomkalsris/

Sådan gør du

Kvarkdressing
  • Bland kvark med ingefær, citronsaft og salt.
  • Rør dressingen blød med vand og stil den tildækket i køleskabet i mindste 15 min. og smag til.
Blomkålsris
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Tilsæt blomkål og salt og steg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 10 min.
  • Drys med peber.
Wok
  • Lad en wok blive godt varm og tilsæt olien.
  • Steg, ved kraftig varme, gulerødderne i ca. ½ min. og tag dem op.
  • Steg peberfrugterne i ca. 1 min. og tag dem op.
  • Steg porrerne i ca. 1 min. og kom gulerødder og peberfrugter tilbage i wokken sammen med bønner, kokosmælk, sambal oelek og salt.
  • Varm retten igennem og smag til. Server straks med blomkålsris, kvarkdressing og naanbrød.

Når du steger i en wok (og i det hele taget) er det en god idé at bruge 2 redskaber, fx 2 træspatler. Du har meget bedre styr over tingene og kan vende rundt uden at ødelægge råvarerne.

Energiindhold for hele retten:

6879 kJ / 1644 kcal

Næringsindhold pr. 100g

257 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 21,4 % 3,2 g
Kulhydrat: 48,6 % 7,4 g
Fedt: 30 % 2,1 g
Mere inspiration

Lyst til mere wok? Prøv også wok med kylling, nudler og grøntsager.

Relateret video
Sådan laver du blomkålsris

Blomkålsris er en nem måde at få flere grøntsager på. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du hurtigt laver blomkålsris.

Ingredienser

Kvarkdressing
250 g Kvark
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
2 spsk Vand
Blomkålsris
10 g Smør
750 g Groftrevet blomkål
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Wok
1 spsk Rapsolie
4 Store gulerødder i tynde strimler (ca. 300 g)
2 Røde og gule peberfrugter i strimler (ca. 300 g)
3 Porrer i ringe (ca. 500 g)
150 g Bælgede edamamebønner
1 dl Light kokosmælk
2 tsk Sambal oelek
1 tsk Groft salt
Tilbehør
240 g Naanbrød