Ymerfromage med bagte rabarber og crumble

Ymerfromage med bagte rabarber og crumble

60+ min
Fløjlsblød ymerfromage med et låg af bagte rabarber og et sprødt crumble drys.
https://www.arla.dk/opskrifter/ymerfromage-med-bagte-rabarber-og-crumle/

Sådan gør du

Bagetid - rabarber:

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid - crumble:

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Ymerfromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk sukker, æggeblomme og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Vend ymer i.
  • Træk husblassen op af vandet og smelt den. Vend lidt af ymerblandingen i den smeltede husblas og vend den i resten af ymerblandingen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i ymerblandingen.
  • Hæld ymerfromagen i 8 glas og stil dem tildækkede på køl i 2-3 timer.
Bagte rabarber
  • Bland rabarber, sukker og ingefær i en bradepande. Bag rabarberne i ovnen. Vend forsigtig i dem undervejs. Lad rabarberne køle af.
Crumble
  • Bland mel og sukker og smuldr smørret i melblandingen.
  • Fordel blandingen på en plade med bagepapir og bag det i ovnen til det er gyldent og sprødt. Lad crumlen køle af.
  • Server ymerfromagen med bagte rabarber, crumble og citronmelisse.
Energiindhold for hele retten:

11391 kJ / 2723 kcal

Næringsindhold pr. 100g

873 kJ / 209 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 8,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 37,9 % 19,4 g
Fedt: 53,4 % 12,6 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en teske.

Ingredienser

Ymerfromage
3 blade Husblas
85 g Sukker (ca. 1 dl)
3 Æggeblommer (ca. 3 spsk)
½ Vaniljestang - kornene heraf
5 dl Ymer
2½ dl Piskefløde
Bagte rabarber
200 g Vinrabarber i ca. 3 cm stykker
75 g Sukker
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
Crumble
75 g Sigtet speltmel
1 spsk Sukker
50 g Smør
Pynt
Citronmelisse