Kirsebærmousse

Kirsebærmousse

60+ min
Kirsebærmousse med kvark og kirsebær er en nem, lækker og fedtfattig dessert.
https://www.arla.dk/opskrifter/kirsebarmousse-/

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æggehvider og sukker stift.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
  • Afkøl husblassen med likøren og rør det i det syrnede produkt.
  • Vend de piskede æggehvider heri og fordel kirsebærmoussen i 6 glas.
Kvarkcreme
  • Rør kvark sammen med flormelis og vaniljesukker. Smag til.
  • Kom lidt kvarkcreme på toppen af desserten og drys med de knuste småkager.
  • Server resten af cremen ved siden af.

Kirsebærlikøren kan skiftes ud med fx kirsebærsaft.

Energiindhold for hele retten:

3658 kJ / 874 kcal

Næringsindhold pr. 100g

397 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 27,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 63,8 % 14,9 g
Fedt: 2,6 % 0,3 g
Alkohol: 6,4 % 1 g
Mere inspiration

Prøv også vores opskrift på citronmousse

Citronmousse
60+ min
Citronmousse
(15)

Ingredienser

4 blade Husblas
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
4 spsk Sukker
3 spsk Kirsebærlikør eller kirsebærsaft
½ liter A38 med hindbær
Kvarkcreme
2 dl Kvark
3 spsk Flormelis
½ tsk Vaniljesukker
Pynt
Knuste biscotti