Rød Ananas er små runde æbler med en glinsende, glat og voksagtig skræl.
Skrællen er hvidgul i bundfarven, men dækkes af en skinnende rød farve.
Frugtkødet er hvidt med rødt islæt lige under skrællen.
Rød Ananas er saftig og sprød. Smagen er både sød og syrlig. Æblet har en behagelig aromatisk duft.
Rød Ananas æblet stammer fra Tyskland, men det er ikke en sort, der dyrkes i Tyskland. Æblet kom til Danmark i slutningen af 1800-tallet, og dyrkes meget her i landet.
Rød Ananas æblet er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken. Prøv fx disse opskrifter:
Til bagværk og desserter med æbler kan du hente inspiration i vores tema om æblekager.
Rød Ananas er et sommeræble, som kun kan holde sig i få uger efter plukning.
Æblet kan godt spises, før det er helt modent, hvorimod meget modne æbler mister deres sprødhed og syrlighed.
August - september.
Vidste du, at når der i navnet på æblesorten bruges ordet "Ananas", så har det intet med frugten ananas at gøre. Det betyder slet og ret “velsmagende”.
Se næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.